In het zonnetje: de zorgverleners van mijn kinderen!

Soms heb je ineens de behoefte om iemand in het zonnetje te zetten. Gewoon even een teken van waardering te geven, de spreekwoordelijke aai over de bol. Niet omdat het moet..maar omdat het kan én gemeend wordt! Ik merk namelijk dat ik vaak moeite heb met het ‘afschieten’ van zorgverleners op internet. Als er iets is…spreek het dan gewoon uit naar diegene waar het over gaat, houd de lijntjes kort! Daarom nu…een zéér gemeende pluim!

De zorgverleners van mijn kinderen in het zonnetje

Kinderartsen MST Enschede

Al voordat Roos op de wereld kwam maakte ik kennis met haar kinderarts. Hij stond namelijk letterlijk aan mijn zijde in de OK toen Roos met spoed gehaald werd. Hij stelde zich aan mij voor en zei: ‘Ik beloof u dat ik goed voor uw kindje zal zorgen’. Die belofte heeft hij waargemaakt, niet alleen toen ze in de couveuse lag en de eerste tijd daarna, maar ook nu nog, want nog steeds zorgt hij voor Roos. Het is een man waar je vertrouwen in kan hebben. Dat heeft hij al meerdere keren bewezen. Als er iets is, doet hij net dat stapje extra.

Toen Pim geboren werd was er geen moment twijfel dat we voor hem graag dezelfde kinderarts zouden willen. De verschillende periodes dat Pim in het ziekenhuis lag, kwam hij voor of na zijn dienst even kijken hoe het ging en had een luisterend oor. Op zijn vrije dag belde hij zelfs een keer het ziekenhuis toen hij vragen had over wijzigingen in het beleid.

Maar ook toen bleek dat hij Pim niet de beste zorg kon bieden was hij open en eerlijk en verwees ons door naar een collega, waar we net zo blij mee zijn en die net zo’n pluim verdient. Het is fijn om te zien dat de zorg voor Pim ook bij hem echt voorop staat. Inmiddels hebben we wel met alle kinderartsen kennis gemaakt, dat krijg je als je er al jaren komt. Maar stuk voor stuk staan ze voor hun vak en tonen ze warmte naar de kinderen én ons.

We hebben de afgelopen jaren kennisgemaakt met een heel boekwerk vol zorgverleners in het ziekenhuis. Er zijn veel artsen die onze kinderen hebben gezien: de radioloog, cardioloog, dermatoloog, orthopeed en de KNO-artsen (ik vergeet vast nog wel iets)…en eigenlijk zijn we overal net zo tevreden de deur weer uit gegaan!

Lees ook: Lieve Pim, deze brief is voor jou! 

Medische secretaresses en verplegend personeel

Eigenlijk zouden deze zorgverleners in één adem genoemd moeten worden met de kinderartsen. Helaas moest Pim deze week weer eens een nachtje in het ziekenhuis doorbrengen en de het verplegend personeel heeft ons weer geweldig verzorgd.

De medische secretaresses zien en spreken we geregeld. Het is ook fijn om te zien hoe laagdrempelig en geduldig ze zijn met en voor onze kinderen. Ze onthouden niet alleen hun naam, maar ook soms van de knuffels, hobby’s etc. Net even dat stapje extra om een veilige plek te creëren. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons als ouders; een hand op je schouder kan soms net even het verschil maken!

Fysiotherapeut en Ergotherapeut

Misschien had ik het artikel met hen moeten beginnen, want wat hebben wij als gezin veel te danken aan deze beide dames. Beide kinderen hebben ondersteuning gehad van dezelfde ergo- en fysiotherapeut. De kennis is onuitputbaar. De steun en ideeën ook, misschien heb ik als moeder nog wel de meeste steun ontvangen. Ze zagen mij op dagen dat ik echt dacht: dit komt nooit goed en zorgden er voor dat ik met opgeheven hoofd weer verder kon. En de kinderen? Die zijn (of waren, Pim is klaar!) verschrikkelijk gek op ze. Hoe fijn is het dat je therapie volgt en het voelt als een spelletje?

zorgverleners

Wederzijds respect tussen ouders en zorgverleners

Het is gewoon fijn om te merken dat ze als zorgverleners niet boven je, maar naast je staan in de zorg voor je kind. Wederzijds respect, daar gaat het om. Zij hebben de kennis, wij de emotie en samen hebben we de zorg. Bovendien….ik heb het mama-instinct! Dat is leidraad nummer 1! Daarom geven we af en toe ook aan dat we hun zorg waarderen! Misschien wel veel te weinig, want zeg nou zelf….van een complimentje groeit toch iedereen!

Hoe zit het bij jullie? Spreken jullie alleen je negatieve ervaring uit over zorgverleners of ook je positieve?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.