Life after zwangerschapsgym

Daar zit je dan in het verlaten pand van de verloskundige met 6 dikke buiken in een kringetje klaar voor de eerste les zwangerschapsgym. Ik kreeg er “ik ben Melissa en ik doe Donald Duck na” associaties bij. Alsof we voor het eerst bij elkaar in de klas zitten verteld iedereen haar naam maar dan gevolgd door hoelang zwanger en welk geslacht.

Zwangerschapsgym, why not?

Toen ik er achter kwam dat ik via mijn zorgverzekeraar €100,- van de zwangerschapsgym vergoed kon krijgen dacht ik: waarom niet? Als het niks is dan heb ik er niet heel veel geld aan uitgegeven. Het makkelijke was dat het op 8 minuten fietsen in het gebouw van de verloskundige zat.  Ik was een klein beetje laat met inschrijven maar kon gelukkig nog net mee doen, de laatste les als zwangere dames zou 16 juni zijn en ik was 2 juli uitgerekend. Na dat iedereen was bevallen zouden we nog 5 lessen hebben om weer een beetje in vorm te krijgen.

De lessen

Waarom de lessen maar een uurtje duren weet ik echt niet. We hadden al een half uur nodig om te kletsen en tips uit te wisselen. De ‘juf” had gelukkig erg veel geduld. Tijdens de zwangerschap kregen we uitleg over de ontwikkeling van de baby. Maar ook over wat te verwachten bij de bevalling en hoe moet je eigenlijk puffen. Ook deden we oefeningen om de bekkenbodemspier te trainen en buik en rug oefeningen. Er was ook een leuke partner avond met vooral veel massage tips voor tijdens de bevalling!

life after zwangerschapsgym

Nu hebben we allemaal een baby van rond de 8/9 maanden. We hebben natuurlijk een groepsapp waar we alle leuke baby foto’s aan elkaar showen. Ook zijn we al twee keer samen geweest en we hebben besloten om dit ongeveer elk half jaar te doen.  Het is leuk om met mama’s te kletsen die in hetzelfde stadia zitten. Het gaat over baby’s, baby’s en nog meer baby’s. We kunnen alles bespreken en geen vraag is te vreemd. Vragen van: hoe vaak verschoon jij je baby en heeft iemand de baby al laten vallen (per ongeluk natuurlijk).

Nou moet ik zeggen als je een beetje hebt opgelet met biologie en met een beetje gezond verstand kom je echt een heel eind. Daar heb je echt geen zwangerschapsgym cursus voor nodig. Maar de contact met de andere mama’s die in het zelfde schuitje zitten is zo ontzettend fijn! En het is gewoon erg gezellig.
Hebben jullie een cursus gevolgd tijdens jullie zwangerschap?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.