10x uitspraken van mijn ouders, terug in de tijd.

10x uitspraken van mijn ouders uit het verleden.

Ken jij de uitspraken nog die jouw ouders vroeger deden? Inmiddels ben ik 28 jaar en moeder van 2 kinderen, de 3e is op komst. Vaak denk ik terug aan de uitspraken die mijn ouders vroeger tegen mij deden. En ik beken, ze schieten mij ook geregeld door het hoofd. En ja in een soort van reflex schiet het soms ook zo uit mijn mond.

Daar komen ze, 10x uitspraken van mijn ouders die ik kan dromen!

1 Pas d’r op he?! Anders ga je met blote voeten naar bed.

Als we weer eens niet wouden luisteren, dit heeft mijn vader zo vaak gezegd. De schrik met blote voeten naar bed, jeetje!! Alsof we met onze sokken naar bed gingen… Maar toch snel luisteren, ik denk dat ik een jaar of 10 was en toen eindelijk door had dat we altijd met blote voeten naar bed gingen.

 uitspraken van mijn ouders

2. Doe die deur achter je dicht! Je bent toch niet in de kerk geboren?!!

Ja deuren dicht doen was wel een dingetje, hoorde ik toch zeker 2x per dag.

3. Honger? Honger dat hebben ze in Afrika, jij hebt trek. En dat is iets heel anders jonge dame.

Ja mijn ‘honger’ was vaak alleen in lekkere dingen, een ijsje, snoepjes, koekjes… Je kent het wel. Ik ben nog steeds een snoepkont.

uitspraken van mijn ouders

Lees ook: Voordelen van een kort leeftijdsverschil bij kinderen

 

4. En wat zeg je dan? + DE BLIK.

Als ik niet netjes bedankt, dank je wel, tot ziens, etc zei.. En ja deze ontglipt me regelmatig bij mijn kinderen. De blik wat minder vaak er bij geloof ik.

5. Ik heb geen geldboom in de tuin staan!!

Tja waar heb ik deze niet gehoord? Op heel veel plekken. Speelgoed winkel, supermarkt, kledingwinkel en ga zo maar door.

6. Heb je dorst? Dan ga je naar Ter Horst, die heeft een hondje en die pist je zo in ‘t mondje.

Na het zoveelste glas drinken, smoes om uit bed te komen, niet te kunnen slapen… Maar pap! ‘Ik heb dorst’

7. Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast!

Niet zeuren, niet zeiken maar gewoon doen wat je opgedragen werd.

8. En nu luister je, anders zwaait er wat!

Heel vaak gehoord, en werkte prima. Maar wat er precies zwaaide? Zeg het maar.  En toch betrap ik me er op dat ik dit ook geregeld zeg.

9. Als je dat broodje nu niet op eet gaat je buikje zo huilen.

Ik was nooit van het ontbijt. Nu ontbijt ik ook pas als de kinderen klaar zijn. Krijg het er nooit zo goed in als ik net wakker ben. Heb ik wel een uurtje voor nodig. En toch komt deze zin mijn kinderen ook bekend voor.

10. Ooo? ‘……’ deed dat ook? Als ‘……’ in de sloot springt, spring jij er dan achteraan?

Iets met een excuus zoeken bij iets waarvan je wist dat een ander het wel deed/mocht en jij niet..  In de tienerjaren volgde het antwoord ; Ja! Om ‘……’ te redden, kan niet zwemmen namelijk!  Met een blik he, om uit te dagen. ( Oei wat een grote mond, sorry mam, sorry pap)

uitspraken van mijn ouders

 

Weet jij nog welke uitspraken jouw ouders deden? En gebruik je ze zelf nu ook? Kan jij je 10x uitspraken van je ouders herinneren?

Liefs Madelon

 

 

One thought on “10x uitspraken van mijn ouders, terug in de tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.