Mouthguard Challenge Family Edition

Hier in huis zijn we gek op spelletjes doen! Van een ouderwets potje sjoelen tot Monopoly, maar ook memorie en kwartet spelen we regelmatig. Met vier kinderen in uiteenlopende leeftijdscategorieën is het nog best wel lastig om iets te vinden dat we allemaal leuk vinden. En toen was daar de Mouthguard Challenge Family.

Mouthguard Challenge

In 2016 was de Mouthguard Challenge een absolute hit waar je niet meer omheen kon. Het spel was een hype op social media en ook op tv kwam het voorbij. Het idee is dan ook vrij hilarisch; met mondklemmen (mouthguards) in moeten allerlei opdrachten uitgevoerd worden zoals fluiten, drinken en blazen. Logischerwijs zorgt dit voor hilariteit en grappige momenten.

Mouthguard Challenge Family

Identity Games komt nu met een variatie op dit spel die geschikt is voor het hele gezin: Mouthguard Challenge Family. De family edition bevat 200 opdrachtenkaartjes en 6 mondklemmen (3 grote en 3 kleintjes). Doel van het spel is om opdrachten goed uit te voeren en daarmee punten te verdienen. Je moet de raarste opdrachten uitvoeren, luisteren, raden en proberen je lachen in te houden. Een hilarisch spel waarbij iedereen een grote mond heeft!
Mouthguard Challenge Family is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar.

Onze ervaring

Wij wilden het spel heel graag met z’n allen spelen, maar onze jongens zijn 5 en 7 jaar. Na even overleg besloten we het gewoon te proberen. We speelden het spel dus met gezellig met ons hele gezin.

De mondklemmen waren echt geweldig en alleen daarom al hadden we ontzettend veel lol, maar ook het spel zelf is gewoon super leuk. Geen ingewikkelde dingen die klaargezet moeten worden, geen moeilijke regels, in principe kun je zo beginnen met spelen. Erg fijn met kids, die toch nooit geduld hebben om lange speluitleg of spelregels te lezen.

We moesten de grappigste opdrachten doen, oa; melk drinken met een mondklem in, moeilijke zinnen uitspreken, een banaan eten en woorden raden. Bij sommige opdrachten moest je het antwoord opschrijven, aangezien de jongste nog niet kan schrijven, mocht hij het antwoord gewoon zeggen. Ook lezen kan hij nog niet, dus daar hielp één van ons hem gewoon mee. Wij hebben ons enorm vermaakt met de Mouthguard Challenge Family Edition, zoals je kunt zien in ons filmpje:

Wil je zelf ook dit spel doen? De Mouthguard Challenge Family is verkrijgbaar bij Bol.com, alle speelgoedzaken en Blokker.

Deze review is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik heb echter mijn persoonlijke ervaring beschreven en ben oprecht heel enthousiast over dit product.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.