De 4 meest bijzondere mijlpalen van jouw kind tot en met 4 jaar!

Er zijn van die mijlpalen die je nooit zal vergeten. Die je op het moment zelf al apetrots maken, maar als je er aan terugdenkt ook een heel warm gevoel van binnen geven. Van die mijlpalen waar de meeste consultatiebureaus nauwelijks bij stil staan, maar waar jij enorm van kunt genieten. Het is iedere keer weer een wonder hoe zo’n klein, hulpeloos baby’tje uit kan groeien tot een geheel eigen persoon. Een kleine versie van jezelf, maar dan toch ook heel anders. 

Ben jij net moeder geworden? Dan staan deze 4 bijzondere mijlpalen (waar veel te weinig over wordt gesproken) je nog te wachten de komende jaren. 

1. De allereerste kus 


Al vanaf het moment dat je kind geboren is, wordt hij overladen met allemaal kusjes en knuffels. Dit voelt heel vanzelfsprekend, maar ook dit is een vaardigheid die ze moeten leren. Gelukkig voor jou is het geven van kusjes vaak iets wat je kleine al redelijk snel onder de knie kan krijgen. Rond de leeftijd van 9 maanden kan je deze mijlpaal vaak al verwachten. En geloof ons, hier ga je geen genoeg van krijgen! Die kleine die voor het eerst duidelijk op je afkomt en jou eens verwend met een hele dikke smakkerd. Inclusief open mond en een heleboel kwijl.  

De 4 meest bijzondere mijlpalen van jouw kind tot en met 4 jaar! medicatie van een ander kind Easywalker Mosey Plus Review momambition kinderwagen stroller Easywalker Mosey+

2. Op pad zonder kinderwagen 


In die eerste jaren van het moederschap lijkt de kinderwagen soms een verlengstuk van je armen te zijn. Je kan nooit eens op pad zonder dat lompe ding. Neem je geen kinderwagen mee? Dan is het wel de draagzak. Het heeft dan ook écht iets speciaals als je kind voor de allereerste keer alles meeloopt. Geen kinderwagen meer, maar wel een stel stevige, maar flexibele kinderschoenen. Ons favoriete merk? Shoesme natuurlijk! Zij staan garant voor stevige ondersteuning en flexibele zolen zodat jouw kleintje veilig zijn eerste stappen kan zijn.

En ook al is het maar een klein stukje lopen zonder kinderwagen, het voelt als een gigantische mijlpaal. Op naar het groter worden! Alleen nu nog een andere manier verzinnen om je boodschappen te vervoeren. 

3. Eerste keer fietsen zonder zijwieltjes 

Dit is een mijlpaal die op heel veel verschillende leeftijden wordt behaald. Waar het een kind van net 3 jaar direct weg fietst zonder zijwieltjes. Heeft de ander veel meer moeite om de kinderfiets te hanteren. Het maakt dan ook niet uit of je kind deze mijlpaal met 3 jaar of 7 jaar zal halen. Het is op iedere leeftijd enorm knap én een belangrijke stap in de ontwikkeling. Bovendien maakt het jouw leven ook een stuk gemakkelijker als in elk geval één kind niet meer achterop hoeft te zitten. 

4. Eerste keer naar de basisschool 

Dit is een mijlpaal waar menig ouder even een traantje weg moet pinken. Tegelijkertijd is het ook een mijlpaal waar vanaf de leeftijd van 3,5 vaak reikhalzend naar wordt uitgekeken. Want hoe fijn is het dat je kind straks meer uitgedaagd wordt? Zeker wanneer deze duidelijk laat blijken dat het aan meer uitdaging toe is? De eerste keer naar de basisschool is tegelijkertijd een enorme ontwikkeling in zijn verdere ontwikkeling. Minimaal de komende 14 jaar zal hij van het onderwijs genieten. Hij bouwt een leventje op naast jullie gezin. Dat is best even slikken, maar ook weer super mooi om te zien! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.