Geef jij je meubels een tweede leven?

Meubels die we aanschaffen wanneer we voor het eerst ons eigen huis betrekken om er daarna (bijna) ons leven lang mee te doen: enkele tientallen jaren geleden de normaalste zaak van de wereld, maar tegenwoordig niet meer aan de orde. Nu we steeds meer interesse krijgen in woninginrichting, en ook op dit gebied steeds meer de trends volgen, raken we ook sneller uitgekeken op onze meubels. Maar dat betekent nog niet dat ze na een paar jaar maar bij het grofvuil moeten, natuurlijk. Vaak kun jij of iemand anders er nog veel plezier aan hebben.

Knap ze op en heb er nog jaren plezier van

Een leuke manier om langer plezier te hebben van je meubels, is door deze zelf op te knappen. Dat kan soms heel eenvoudig zijn, en hoeft niet veel te kosten. Heb je een tafeltje staan waar je op bent uitgekeken, of dat qua stijl niet meer bij de rest van je interieur past? Soms is een simpel tafelkleed het enige wat je nodig hebt om dat op te lossen.

Het wat grootser aanpakken kan natuurlijk ook. Meubels met vlakke oppervlakten, kun je met behulp van plakfolie een heel andere look geven. Het aanbrengen is een precies werkje waar je even de tijd voor moet nemen, maar iets dat je uiteindelijk echt wel gaat lukken. Doordat je uit zoveel verschillende folies kunt kiezen, met allerlei kleuren en dessins, kun je je meubels iedere gewenste stijl geven. Heel eenvoudig en goedkoop! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met een verfkwast in de weer te gaan.

Let er wel op dat niet alle materialen hiervoor geschikt zijn. Echt hout kun je doorgaans wel verven, maar meubels die zijn voorzien van een fineerlaagje zijn een stuk lastiger. Folie is hier vaak een betere keuze.

meubels een tweede leven geven

Kun je iemand anders er blij mee maken?

Ben je te onhandig om je meubels te pimpen en klaar te maken voor een tweede leven? Of ben je er, zelfs met wat aanpassingen, gewoon echt op uitgekeken, en heb je je oog laten vallen op iets heel anders? Ook dan hoef je je meubels niet weg te gooien. Als zij nog in goede staat zijn is dat echt zonde. 

Vraag eens rond in je omgeving of je iemand er blij mee kunt maken, of plaats een berichtje op social media. Ze naar de kringloopwinkel brengen kan natuurlijk ook. Als je daar toch bent, kun je meteen ook even kijken of je er nog iets vindt dat goed bij jouw interieur past. Door dat tweedehands te kopen en niet nieuw te laten maken, zijn we met zijn allen een stuk duurzamer bezig.

One thought on “Geef jij je meubels een tweede leven?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.