Wat is het opvallendste item in jouw woonkamer?

Heeft jouw woonkamer een echte blikvanger? Iets waar als vanzelf alle blikken heen gaan als men de kamer binnenkomt? Iets opvallends in je kamer plaatsen is altijd een goed idee. Het maakt je kamer uniek, bijzonder en helemaal van jou. Zelfs als je de inrichting verder vrij basic houdt, kan een goede blikvanger ervoor zorgen dat je kamer toch echt een ‘smoel’ krijgt, een eigen uitstraling. Wat is het meest opvallende item in jouw woonkamer?

Het mag ook functioneel zijn

In Nederland wonen we over het algemeen niet zo heel erg groot. We zijn maar een klein landje, de ruimte is beperkt, en dat zie je terug in het formaat van onze huizen. Er is dan ook lang niet altijd plek om iets in de woonkamer te plaatsen met als enige doel om het een blikvanger te laten zijn. Zonde van de ruimte!

Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Een blikvanger mag ook iets zijn dat niet alleen mooi en opvallend, maar vooral ook functioneel is. Denk aan een ontzettend gave lamp. Een mega kroonluchter, op een centraal punt in je kamer. Dat is functioneel, een lamp geeft tenslotte licht, en dat heb je nodig. Maar daarnaast is zo’n lamp, ook als hij niet aan staat, meteen een echte blikvanger, iets dat jouw kamer maakt dan al die andere kamers, zelfs als ze verder volgens dezelfde stijl zijn ingericht.

Ben je niet zo van de kroonluchters, maar staat het idee van een opvallende lamp je wel aan? Dan kun je natuurlijk ook voor een opvallende industriele lamp gaan, als dat beter bij je past. Ook daarmee kun je een echte blikvanger in huis halen. Zo zijn er trouwens nog veel meer voorbeelden. Een bank in een opvallende kleur of vorm kan ook als blikvanger dienen, net als een opvallend design meubelstuk tussen de rest van je spullen, bijvoorbeeld. 

In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur industriele lamp

Opvallen als enige functie

Heb je genoeg ruimte in huis? Dan kun je er ook voor kiezen om voor een blikvanger te gaan die als enige functie opvallen en mooi zijn heeft. Een grote, maar dan ook echt grote, foto aan de muur, of een opvallend schilderij. Een kunstobject, iets waar je blij van wordt. 

Belangrijk is wel dat je niet over één nacht ijs gaat met dit soort aankopen, en jezelf even de tijd geeft om erover na te denken. Die knalroze, grote kunststof hond, een echt collectors item, kan nu hartstikke gaaf zijn, en helemaal iets waar je blij van wordt, maar is dat over een paar weken of maanden nog steeds het geval? Juist opvallende items koop je beter niet in een opwelling, maar juist weloverwogen. Ze gaan tenslotte een grote, prominente rol spelen in je interieur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.