Waarop letten bij het aanschaffen van een douchewand?

Yay je gaat de badkamer verbouwen en wil een nieuwe douchewand aanschaffen? Let dan bijvoorbeeld op het type douchedeur, en ja, ook op het type glas. De keuze is namelijk reuze: mat glas, helder glas, gerooktglas, een matte strook? Whatever floats you boat! Kijk tenslotte ook fff goed naar de eventuele coating van de deur zodat het je weer wat poetsen scheelt. Meer tips? Lekker verder lezen! ;)

Wat is de functie van een douchewand

Met een glazen douchewand creeer je in een handomdraai een inloop douche. Je weet wel een doucheruimte zonder deur, maar toch een afscheiding zodat niet meteen de hele badkamer kletsnat wordt. Een douchewand kan direct op de tegelvloer geplaatst worden, maar je kunt ook ervoor kiezen om een douchebak in de vloer te bouwen. Waarom dit handig is? Je hebt een super strak ogende badkamer, maar zonder gedoe van gladde tegels en dus de kans om op je snuffert te gaan.

Bij het aanschaffen van een douchewand is het in elk geval belangrijk dat je goed op de afmetingen let. Niet iedere douchewand kan namelijk geplaatst worden in elk badkamer.

Creeer je eigen home spa in de badkamer Met deze tips creëer je in de badkamer een oase van rust glazen douchewand schoonmaken

Kies ik een douchewand, een douchegordijn, een douchecabine of een scheidingswand?

Bij het plaatsen van een nieuwe douche zijn er ontzettend veel keuzes waar je rekening mee moet houden. Zo kun je kiezen voor de moderne inloopdouche zoals we hierboven hebben beschreven. Maar je kunt ook kiezen voor een douchewand met hoek, een douchegordijn, een scheidingswand gemaakt van tegels of een traditionele douchecabine. Die keuze is natuurlijk heel erg persoonsgebonden.

voordelen van een complete douchecabine

Het voordeel bij een complete douchecabine is dat je in één klap klaar bent. Geen gedoe met missende onderdelen want alles wordt compleet geleverd. Het installeren is dan ook gemakkelijk zelf te doen. Meestal in de vorm van een kliksysteem.

Hoe dik moet het glas mijn douchewand zijn?

kies je liever voor een glazen douchewand en vraag je je af hoe het glas moet zijn? Meestal heb je de keuze tussen 6,8 en 10 millimeter glas. Uiteraard zegt de dikte veel over het kwaliteit van het glas. Badkamer specialisten raden meestal de dikte van 8 millimeter aan, dan heb je zeker weten een veilige en stabiele douchewand.

Het schoonmaken van een glazen douchewand is met onze tips in iedergeval een feestje om uit te voeren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.