Een bestendige en schone vloer

Ben je op zoek naar een laminaat vloer voor in je nieuwe huis maar twijfel je hier nog over? Dit is absoluut niet nodig, want doordat laminaat gemakkelijk te leggen en te onderhouden is, is het een van de meest duurzame opties die er zijn voor een bestendige en schone vloer. Ook zijn er talloze verschillende mogelijkheden qua kleur en patroon, waardoor het in ieder interieur goed past. Een groot voordeel van laminaat is dat dit ideaal is voor een huishouden met kinderen. Daarnaast is het mogelijk om online alvast het assortiment door te kijken, zodat je een idee kan vormen van wat je wilt. Doordat de keuzes voor een laminaat vloer eindeloos zijn, is er voor ieder wat wils!

Kinderen op de vloeren

Laminaat zou de beste vloer zijn voor een gezin met jonge kinderen. Dat laminaat een veelzijdige keuze is, is waarschijnlijk al wel duidelijk. Door de beschermende bovenlaag is het zelfs water resistant. Natuurlijk is dit handig met kinderen die van alles en nog wat kunnen laten vallen. Daarnaast is laminaat vergeleken met een echte houten vloer behoorlijk kostenbesparend. Dit niet alleen in de aanschaf, waar je al gauw tientallen euro’s per vierkante meter bespaard, maar ook in het onderhoud. Zo zie je maar dat er vele voordelen van laminaat zijn. 

Verschil met een houten vloer

Een echte houten vloer moet ieder jaar geschuurd en behandeld worden. Met kinderen die actief spelen op een houten vloer ben je dus genoeg geld kwijt aan onderhoud. Laminaat daarentegen kun je simpelweg stofzuigen en dweilen. Net als bij een houten vloer is er een mogelijkheid dat de vloer gehorig is, dus in het geval dat je onderburen hebt, kan het van belang zijn een ondervloer te leggen. De stampende en rondspringende kids kunnen voor het nodige lawaai zorgen voor de onderburen.

Een bestendige en schone vloer hardhouten vloer ideaal met kinderen

Hygiënische vloer voor kinderen

Kinderen die op de grond spelen hebben een schone omgeving nodig. Als we een laminaatvloer vergelijken met de optie voor een tapijt als vloerbedekking, dan zul je al snel zien dat de hygiëne van de laminaat vloer een stuk beter is. Kinderen spelen vaak op hun knietjes of liggen en rollen over de vloer. Bij laminaat blijft er gelukkig geen stof hangen tussen de stof. Een ander groot voordeel in tegenstelling tot tapijt of een pvc vloer, is dat laminaat niet snel verkleurd.

De soorten laminaatvloeren

Laminaat is een materiaal dat bestaat uit meerdere lagen, die gezamenlijk ervoor zorgen dat het een sterk en duurzaam materiaal is. De bovenste laag, die je ziet als de vloer gelegd is, is gemaakt van een kunststof variant. Doordat dit materiaal heel veelzijdig is kunnen hier verschillende designs en reliëfs bij aangebracht worden, waardoor dit net echt hout lijkt. De laag die daaronder zit, is gemaakt van op elkaar geperste houtvezels. Hoe dikker deze laag, en dus ook het laminaat, hoe sterker deze is.

Een bestendige en schone vloer laminaatvloer met kinderen

De varianten

Naast dat er verschillende kleuren, patronen en hout ontwerpen zijn bij het kiezen van een laminaat vloer, zijn er ook verschillende varianten van het laminaat zelf. Deze hebben voornamelijk te doen met de manier waarop ze gelegd worden. Een veel voorkomende variant is het kliksysteem laminaat. Deze heeft aan de uiteinden bepaalde groeven, waardoor ze gemakkelijk in elkaar geklikt worden en een vloer vormen. Ook zijn er zelfklevende laminaatvloeren of laminaten die juist geen groeven hebben. Mocht de hele standaard houtlook niet jouw ding zijn, is er ook de mogelijkheid om tegel laminaat te leggen, dat er zoals de naam al zegt, uitziet als tegels en ook heel mooi kan zijn. De keuze is aan jou!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.