Onze eeuwige discussie over tapijt en laminaat

Je kent het vast, discussiëren over het interieur met Le husband tot je een ons weegt en niet tot een goede compromis kunnen komen. Hands up if your with me! Hier gaat die discussie altijd weer over tapijt en laminaat. Ik ben pro laminaat of houten vloer terwijl Le Husband toch meer warm wordt van tapijt. Why?! In vredesnaam why?! 

Onze eeuwige discussie over tapijt en laminaat: Vloer Battle: Laminaat VS Tapijt

Dus wat we gaan doen in het nieuwe huis straks? Ik ga nu mijn voordelen van laminaat benoemen, le husband benoemd vervolgens de nadelen van laminaat. Daarop volgend gaan we zijn voordelen van tapijt benoemen en mijn nadelen van tapijt. Vanuit daar moet er een keuze gemaakt gaan worden. Battle of de vloeren haha!

Mijn voordelen van Laminaat

Als ik de broek aan had in huis dan wordt ons nieuwe huisje straks licht, gezellig strak (ja dat bestaat, in mijn hoofd weliswaar), vol planten en een laminaat vloer. Een laminaat vloer is in mijn ogen namelijk de meest kindvriendelijke vloer.
 • first things first: hygiëne! Een laminaat vloer zuig je, daarna ff dweilen en bam. Schoon! Stof en huisstofmijt krijgen niet de kans om in het tapijt te trekken en gezondheidsissues te creëren bij bijvoorbeeld onze dochter. Ze heeft nou eenmaal gevoelige luchtwegen en alleen haar kamer met laminaat beleggen is gewoon niet genoeg.
 • Het is strak, maar geeft toch sfeer. Er zijn zoveeeeeel verschillende mogelijkheden, designs en prints met betrekking tot laminaat dat er altijd wel een plankie tussen zit die je mooi moet vinden.
 • Kleurvast en vochtbestendig: vloerbedekking wil nog wel eens verkleuren door de zon.. Of je lieve peuter gooit er een glas chocomelk overheen. Of jij een glas rode wijn… HORROR! Bij laminaat heb je dat zo weer schoon zonder dat het vlekken of verkleuringen achterlaat, bij tapijt is dat weer een heel ander verhaal.
 • Prijs technisch : in verhouding is laminaat een stuk goedkoper dan wanneer je tapijt haalt. Met name qua levensduur. Zie vorig punt qua dingen omgooien en weer moeten schoonmaken. Laminaat gaat zo’n 25 jaar mee in elk geval.
 • Is ook zeer goed te doen met vloerverwarming!

Zijn nadelen van Laminaat

 • Laminaat is glad, je glijdt makkelijker uit, met name met kleine kinderen wel een dingetje. ( Ik zeg anti slip sokjes en je bent klaar)
 • Dat de vrouw geen hakken aan kan omdat het zoveel geluid produceert.
 • Naden zichtbaar
 • Glad en kil uiterlijk.

Zijn voordelen van tapijt

 • Geluidsdemping
 • Veiliger: tapijt zorgt ervoor dat je niet uitglijd.
 • Lekker warm aan de voeten
 • Warm uiterlijk
 • Geen naden zichtbaar

Mijn nadelen van Tapijt

 • Prijstechnisch duurder. Tapijt moet sneller vervangen worden omdat het makkelijker verkleurt of de vezels niet meer mooi zijn door slijtage.
 • Onhygiënisch. Ik vind vloerbedekking gewoon viezig. Huisstofmijt is een bitch. Dus voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen zoals onze dochter is het geen succes. Neem gewoon een laminaat vloer met een lekker kleedje. Een kleedje vervang je toch eens in de zoveel tijd of hang je ff buiten neer te luchten… #problemsolved.

Winnaar van de discussie over tapijt en laminaat?

And who’s the winner? Wat vinden jullie? Gaat jouw voorkeur uit naar tapijt of laminaat? Je ziet dat ik mijn antwoorden een stuk meer onderbouw dan hem, dus ik zeg dat ik win haha! Nu de volgende discussie, wat voor soort bankstel gaan we in het nieuwe huis nemen?

8 thoughts on “Onze eeuwige discussie over tapijt en laminaat

 • Laminaat.. wij hebben op de slaapkamers tapijt.. en ja lekker warm als je je bedje uit stapt maar ik wil het nooit meer.. een ziek kind en tapijt is een no go! En overal zie je die lange haren van m’n dochter.. Doe mij maar laminaat stofzuigen, dweilen en alles is echt schoon. En niet alleen voor het oog zoals bij tapijt ?

 • Inge mommyof6 says:

  Laminaat zeker weten! Gun Le husband dan hier en daar een wollig tapijt dat je gemakkelijk kan reinigen in de wasmachine en je hebt de ideale middenweg… voordeel: als je deze tapijtjes beu bent kan je uitkijken naar nieuwe én ze zijn niet zo duur. ;-)

 • Hahaha ik heb voor beide een newsflash; laminaat verkleurt wel degelijk en je moet wel heeeuuulll goed laminaat kopen als het 25 jaar mee gaat :P (bovendien Cass, wil jij je vloer 25jr laten liggen? volgens mij ben je er eerder op uitgekeken)
  Vaak als je een laminaat of pvc vloerneemt, leg je er vloerverwarming onder, dus je hebt juist hele warme voetjes – en geen lelijke radiatoren meer in je huis.
  Hebben jullie al naar PVC gekeken? Heeft verschillende uitstralingen, kan op tegels lijken en op hout. Is zachter materiaal en maakt minder herrie. Ik heb er hier 1 liggen met houtstructuur, die is dus ook helemaal niet glad. En kil is afhankelijk van de kleur die je kiest.
  How about een compromis in een gladde vloer en een mooi vloerkleed?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.