VAMOS! 4 Hotels Om Bij Te Stoppen : Met Een Tesla Naar Portugal

Zijn we er al? Hoelang moeten we nog? Hoevaak moeten we tot 60 tellen? 60 seconden is toch 1 minuut? Hoeveel minuten moeten we nog? Maaaammm, ik moet plassen? Waar is mijn ranja? Ik had me helemaal voorbereid op bovenstaand vragen uur, maar eerlijk? Helemaal (nog) niks van dit alles! Het eerste deel van onze road trip met onze Tesla en 2 kids zit er op.

Voorgaande blogs gemist? Klik hier en we stellen ons even voor en voor deel 2: Klik hier om te lezen welke voorbereidingen we hebben getroffen!

nmcraveirinharoadtrip tesla model 3 Portugal
Om 04.30 uur in de auto!

De eerste stop: Oosterhout

Adres Tesla Supercharger Beneluxweg 1, 4904 SJ Oosterhout, Netherlands

We zaten op tijd in de auto en alles liep volgens onze planning. De eerste stop hebben we gemaakt in Oosterhout en de kinderen, en ik ook volgens mij, hebben de hele rit geslapen. Met gemak reden we door België en kwamen we aan in Frankrijk. Bij elke stop maakten we weer nieuwe “Tesla vrienden” zoals Diogo het zo mooi zegt, andere kindjes om even mee te spelen en ouders die even de benen strekken en een koffietje drinken.

Het laden duurt gemiddeld 15 tot 20 minuutjes en de auto is altijd eerder klaar dan wij. Want lopen naar het restaurant of hotel, plassen, luier verschonen, iets drinken en snacken met 2 jonge kids duurt gewoon LANG. Gelukkig zijn er op veel laadplekken ook speeltuintjes en kunnen de kinderen even hun energie kwijt.

Mijn entertainment mandjes zijn een groot succes. Er werd volop gekleurd, boekjes gelezen en gepopt met de pop-its. Maar er werd vooral veel mee gezongen en geslapen.En tuurlijk, er is echt wel een keer geklaagd, en geruzied om speelgoed, maar als dit de rest van de trip zo doorgaat dan hoor je mij niet klagen!

Le Pigeonnier du Perron Hotel 

Adres: 22 Lieu dit Le Perron, 86530 Availles-en-Châtellerault, Frankrijk
Prijs per nacht: ongeveer €105,-

Wat een heerlijke plek om even op te laden, letterlijk en figuurlijk in ons geval. De auto zit aan de lader en de kinderen hebben alle ruimte om rond te rennen, te schommelen en natuurlijk een duik te nemen in het zwembad. Onze geboekte kamer blijkt een appartement te zijn naast het zwembad, met 2 grote kamers een ruime badkamer en een eigen keukentje. Niet dat ik zelf ga koken vanavond, maar het idee is leuk.

Het zwembad is goedgekeurd door de kinderen en we hebben een tafel gereserveerd voor het diner vanavond. We eten vanavond gezamenlijk met de andere gasten in de tuin en er zal een drie gangen diner worden geserveerd met lokale producten. Het ontbijt is volledig Covid-proof en de verse broodjes en croissantjes worden aan tafel uitgedeeld door het personeel, verse kazen en vleeswaren zijn allemaal per portie verpakt. 

We checken uit en vervolgen onze reis naar Spanje. “Mam, dat is het land van Myguel en Raoul hé?!” Ja, dat klopt! We rijden nu naar Spanje en zullen hier weer een nachtje slapen.

Ook deze trip gaat alles naar wens, geen ruzies en er wordt echt heel veel geslapen. Wat natuurlijk iets minder bevorderlijk is voor de nachten, maar goed, je kunt niet alles hebben hé?!

Hostal Landa

Adres: Carretera Madrid-irun, KM 235, 09001 Burgos, Spanje
Prijs per nacht: ongeveer €160,-

De meeste stops zijn niet zo interessant, maar ik wil er toch eentje in het zonnetje zetten. Want jongens wat een vette locatie is dit! Gelegen aan de snelweg, maar helemaal verstopt in het groen (we reden er eerst voorbij) ligt een prachtig landhuis, bijna kasteel-waardig. Met hun eigen bakkerij zorgen zij voor de lekkerste zoetigheden in het thee-huis en gelukkig voor ons, verkopen zij al die lekkernijen in een winkeltje buiten op het terrein. Diogo en Sofia keken hun ogen uit en de verkoopster nam alle tijd om alle koekjes te laten zien en uit te leggen welke het lekkerste waren. Resultaat, we gingen weg met 40 euro aan koekjes en cakejes … 

Hotel Atalaia 

Adres: Aritz Ondo, 69, 20305 Irun, Gipuzkoa, Spanje
Prijs per nacht: €130,- tot €150,-

Het hotel is gelegen aan de weg, maar toch omgeven door heel veel groen. Er is een winkelcentrum en we besluiten een rondje te lopen, een ijsje te eten en nog een paar dingen te kopen.. Omdat we onderweg al uitgebreid hadden geluncht kiezen we nu voor een snelle hap en de kinderen vonden het fantastisch want het werd een grote gele M picknick op bed. I know, lekker verantwoord…

Dit hotel kiest voor een andere aanpak met het ontbijt. Ook hier weer volledig Covid-proof, je wensen worden aan tafel opgenomen, 10 minuutjes wachten en je ontbijt komt aan rollen op een trolley en geserveerd aan tafel. Hier kan ik wel aan wennen moet ik bekennen. 

VilaVella Hotel&Spa

Adres: Lugar de Vilavella s/n, 32549 Vilavella, Spanje
Prijs per nacht : gemiddeld ongeveer 70 tot 100 per nacht

Plannen zijn er om gewijzigd te worden zeggen ze toch altijd? Nou helemaal prima! Wij besluiten onszelf te verwennen met een extra overnachting in een Spa-Welness hotel. 

Bij inchecken geven we aan dat we graag gebruik willen maken van de welness en het zwembad en ze reserveren gelijk een tijdslot voor ons. Lekker privé genieten en de zwemvesten die we kochten komen nu dus goed van pas. We moeten wel een badmuts op en zorgt voor mega schattige foto’s.

Om half 9 schuiven we aan in het restaurant, lekker op tijd haha, maar de kinderen passen zich makkelijk aan. We genieten van Spaanse kaasjes, sardientjes, octopus en natuurlijk frietjes. Die overigens niet in de smaak vielen bij Diogo en Sofia, veel te vettig en niet krokant. De ijsjes daarentegen waren een groot succes.

Ontbijten doen we wéér Covid-proof, dit keer met plastic handschoentjes aan en 5 meter verderop zit een ander gezin te genieten van het uitgebreide ontbijt. We nemen wat fruit en voorverpakte cakejes mee voor onderweg en gaan terug naar de kamer, pakken onze spullen en ik trek nog even snel het beddengoed van de bedden af. Wat ik overigens in elk hotel heb gedaan, zodat het kamermeisje meer tijd heeft om de kamer weer netjes te maken voor de volgende gasten.

Door het maken van deze extra stop kunnen we in een keer doorrijden naar onze volgende bestemming; Porto!

Hier bezoeken we de familie van Chica. Zoals de meesten van jullie wel weten hebben we sinds vorig jaar een extra dochter in huis. Chica speelt in het dames elftal van SC Heerenveen en wij zijn haar tweede familie geworden in Nederland. Na heel vaak facetimen gaan we dan eindelijk haar familie ontmoeten en zien de kinderen hun grote zus weer. Nu al zin in! 

Tot snel in Portugal!

Liefs,
Nikki

PS, mag ik een applaus voor Diogo en Sofia? De hele reis maar 1 keer een filmpje gekeken op de iPad, en niet eens uitgekeken, want in slaap gevallen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.