craveirinharoadtrip : Voorbereidingen op onze Tesla Road Trip

We zijn al fanatieke ‘elektrische’ rijders sinds 2014, dus zijn we het gewend om elke langere rit goed te plannen. In Nederland gaat dit al van zelf, omdat we zo ongeveer op elke route die we rijden al weten waar en hoe we kunnen opladen. Het wordt iets spannender, lees: leuker, als we naar het buitenland gaan. Waar kunnen we opladen? Hoe lang moeten we waar stoppen? En wat zijn de kosten?

Hey, daar zijn we weer! Heb je onze vorige introductie blog gemist? Klik hier

De meest efficiënte route naar Portugal met een Tesla

Voor het bepalen van de meest efficiënte route, inclusief opladen, gebruiken we A Better Routeplanner. Deze website maakt het mogelijk om gebaseerd op je specifieke auto en andere voorkeuren een route te plannen. Daarbij maakt de routeplanner een inschatting van het verbruik en geeft ie een route aan, inclusief de laadstops, hoe lang deze duren en wat de kosten zijn. De routeplanner gaat uit van de meest efficiënte route, wat ook betekent dat hij berekent hoeveel je precies moet opladen om de volgende stop te halen. Met andere woorden, onderweg laad je de auto niet volledig op, maar alleen voldoende stroom om door te kunnen.

Aangezien wij nu in een Tesla rijden, kunnen we gebruik maken van het heel uitgebreide Supercharger-netwerk. De snelladers van Tesla zijn werkelijk overal te vinden, en daardoor is het heel makkelijk om een route te plannen of onderweg de route te wijzigen. De prijzen zijn ook heel overzichtelijk en de betalingen gaan automatisch via je Tesla-account. Geen zorgen dus!

Naast het weten waar we onderweg snel kunnen opladen, willen wij ook weten of we de auto kunnen opladen als we ergens overnachten. Om te helpen bij de hotelkeuze, gebruiken we de website van Tesla, om te zoeken naar ’Tesla Destination Chargers’. Dit zijn gewone oplaadpunten (geen snelladers dus), die meestal bij hotels en B&B’s worden neergezet door Tesla in samenwerking met de accommodatie’s. Deze oplaadpunten zijn gratis, dus dit is ook nog gunstig. In tegenstelling tot de snelladers, laden we bij de overnachtingen de auto wel volledig op, zodat we met een volle accu in de ochtend weer vertrekken.

Onze overnachtingen hebben we dus mede gekozen op het feit dat er een lader aanwezig is. Maar we hebben natuurlijk ook andere wensen wanneer we een accommodatie uitkiezen. Zo houden wij wel van een beetje luxe en is het belangrijk dat de accommodatie kindvriendelijk is. Voor nu hebben we 2 overnachtingen gepland. De eerste in Frankrijk, een kleinschalig hotel in een groene omgeving met een zwembad. Het tweede hotel in Spanje is een fijne accommodatie met in de buurt een winkelcentrum en restaurants.

Een Tesla volladen voor een roadtrip, past dat wel?

Hebben jullie wel genoeg plek om zoveel spullen mee te nemen? Jullie gaan toch 6 weken op pad met 4 personen, dat past toch nooit in die Tesla? Echt een van de meest gestelde vragen als ik zeg dat we gaan road trippen naar Portugal. Sinds we kinderen hebben ging er standaard te veel mee als we op vakantie gingen. Van luiers tot doekjes, speelgoed, boekjes, hydrofiele luiers en natuurlijk veel te veel kleding. En niet te vergeten al die knuffels die ook mee moeten op vakantie. Dit jaar zullen dat trouwens Poppy en Knoest zijn, die Trolls figuren met hun haar omhoog. 

Na meerdere vakanties met de kinderen heb ik inmiddels wel geleerd dat less echt more is. De kinderen lopen toch de hele dag het liefst in hun zwemkleding en die luiers kun je ook wel in de plaatselijke supermarkt kopen. Ook dit jaar heb ik weer bewust kleding ingepakt en zit kleding voor de beide kinderen in een kleine sporttas, uiteraard van FC Groningen. Voor zowel Diogo als Sofia heb ik setjes gemaakt die ik op meerdere manieren kan combineren. Van onze reis naar Kaapverdie heb ik trouwens nog iets geleerd.

Neem kleding mee dat deze reis nog goed is, maar daarna toch niet meer gedragen gaat worden. Deze kleding kan je dan allemaal achterlaten voor mensen die het minder hebben. Win win situatie, want jij hebt weer plek over in je koffer voor souvenirs. Verder gaat er natuurlijk een buggy mee, wel een hele fijne, super klein opvouwbaar (de Hamilton X1) en zit 1 tas vol met cadeautjes voor onze familie in Portugal. Dit jaar is er een baby geboren én er is een baby onderweg. Dus ik heb flink geshopt in het Nijntje thema.

Ook voor mijzelf denk ik in setjes. Wat kan ik combineren, wat is makkelijk om te wassen en te drogen en laten we eerlijk zijn… Ook ik zal het grootste gedeelte van de vakantie in een bikini lopen met daarover een leuk tuniekje. Tijdens de road trip draag ik vooral comfortabele kleding, want ja, twee jonge kinderen, geen make-up, want ik ga veel slapen, en zijn mijn Archie slippers mijn beste vrienden. 

We hebben een kleine trolley voor onderweg. In dit koffertje zit onze reis kleding van ons viertjes en een kleine toilettas. Zo hoeven we bij elk hotel alleen maar dit koffertje uit de auto te halen en kan de rest blijven liggen. Super efficiënt, maar zal in de praktijk vast anders lopen. Daarnaast heb ik een klein tasje met luiers, doekjes en een extra setje kleding voor beide kinderen, mocht er onderweg een ongelukje gebeuren. 

Entertainment voor de kids tijdens de roadtrip

Hoe gaan jullie 2 jonge kinderen entertainen tijdens deze lange reis? Geen idee! Dit is voor ons ook de 1e keer dat wij zo lang in de auto zitten met 2 kinderen. Diogo en Sofia zijn geboren in Best en zijn sinds de geboorte dus wel gewend om in de auto te zitten. Wanneer we een ritje maakten naar opa en oma in Groningen, sliepen ze al voordat we op de snelweg waren. We hebben fijne stoelen en ik ben overal en nergens aan het kijken naar tips en leuke spelletjes voor onderweg. 

Ik heb mezelf voorgenomen om een reistasje of mandje te maken met allemaal leuke kleine spulletjes voor de kinderen en zo min mogelijk gebruik te maken van de iPad. Deze leuke mandjes vond ik bij de Wibra, ze lagen bij de keuken afdeling en hebben een perfect formaat. Door de open vakjes kun je spulletjes goed opbergen, maar kunnen kinderen er wel zelf goed bij. De mandjes heb ik beide gevuld met kleurboekjes, potloden, krijtjes, bellenblaas en wat lekkers. Hun favoriete drinken, chips en knijp fruit. Om het persoonlijk te maken heb ik er speelgoed in gedaan wat bij de leeftijd past en hebben ze hun eigen Mickey en Minnie pet. 

De auto is ingepakt, alles past, er is zelfs ruimte over en vanavond gaan we vroeg op bed. Het streven is om ‘s ochtends om 04.30 uur te vertrekken.. Denk je dat we dat gaan halen? Ik denk het wel! Hélder zet zijn wekker, maakt mij wakker, ik doe nog een paar laatste dingetjes, kinderen aankleden, overzetten in de auto en gaan! 

Heel benieuwd hoe alles gaat, maar vooral heel veel zin! Ga meteen door naar de volgende blog: klik!

Liefs,
x Nikki 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.