4 manieren om de geboorte van het kind te vieren

De geboorte van een kind kan en mag niet ongemerkt blijven. Dit geldt zowel voor de verblijdde ouders als vrienden en familie. Als vriend, vriendin of familielid wil je natuurlijk de ouders goed in de watten leggen. In dit artikel lees je 4 manieren om de ouders van het pasgeboren kind een onvergetelijke dag te bezorgen!

1. Beschuit met muisjes 

Een Nederlandse traditie bij de geboorte van een kind  is het serveren van beschuitjes met muisjes. Voor een meisje betekent dit roze muisjes op beschuitjes en voor jongens blauwe muisjes op beschuiten. Deze traditie bestaat al ontzettend lang en wordt voornamelijk gevierd onder collega’s, vrienden en familie. 

geboorte van het kind vieren geboortekaartje ontwerpen kaartje2go geboorteaankondiging

2. Geboortekaartjes

Een andere leuke manier om de ouders te verrassen is met een geboortekaartje. Het geven van een geboortekaartje gebeurt vaak in combinatie met een van de manieren die in dit artikel naar voren komt. Bij de geboorte van een dochtertje is het leuk om een geboortekaartje met dieren te geven. Wanneer het om een jongetje gaat, is het plezierig om een geboortekaart met auto’s te geven.

3. Spandoek of ooievaar in de tuin

Om buiten je familie en vrienden te laten weten dat het huishouden een aanwinst rijker is, is door het plaatsen van een spandoek of ooievaar in de tuin. Een ooievaar in de tuin kan je bij verschillende verhuurzaken in de provincie bemachtigen. Een spandoek (op maat) is tegenwoordig makkelijk en snel online verkrijgbaar. Een spandoek kan je tot in de details personaliseren. Dit is ook de uitgelezen kans om de vader en moeder van het kind te kakken te zetten!

4. Krentenwegge

Een veel minder bekende traditie in Nederland is je visite trakteren op een krentenwegge. De oorsprong van de krentenwegge komt uit Twente. Een krentenwegge is bij veel bakkers in deze regio te vinden en wordt in deze regio veel gegeven aan de ouders van het pasgeboren kind. Zoals de naam van het feestmaal al zegt, bevat een wegge veel krenten. De krentenwegge heeft een zeer volle smaak en is ideaal om je trek mee te bedwingen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.