Hoe sla je een tweedehands item op de kop? 4 tips!

Als we even een cliché van de plank mogen halen: Nederlanders houden van goedkoop. En dus zoeken we regelmatig Marktplaats.nl af voor tweedehands spullen en goede deals. Maar naast Marktplaats zijn er meer manieren om spullen tweedehands op de kop te tikken. Ik geef je 4 tips!

Hoe sla je een tweedehands item op de kop?

Mijn eerste gedachte is vaak: mooie spullen zijn duur en die ga ik niet zomaar voor mijzelf kopen. Ik als moeder geef mijn geld vaak eerder uit aan leuke kleren voor mijn dochter. Hierdoor kom ik zelf op de tweede plek en soms wel op de derde plek te staan, want af en toe wil ik ook nog wat leuks kopen voor Le Husband. Maar zoals ik de laatste tijd heb ondervonden, hoef je leuke spullen helemaal niet altijd voor de hoofdprijs of nieuw te kopen. Hieronder geef ik 4 tips om die ene accessoire, die meubel of dat kledingstuk goedkoper op de kop te tikken!

Kijk eens op Marktplaats

Marktplaats: we kennen het waarschijnlijk allemaal wel, maar doen er vaak weinig of niks mee. Toch heb ik mezelf voorgenomen om mijn eigen spullen vaker op Marktplaats te zetten en ook vaker spullen op Marktplaats te kopen. Als je op zoek bent naar iets specifieks, zoals bijvoorbeeld een tas van een bepaald merk, en je kijkt structureel op Marktplaats, dan kun je echt mooie tassen op de kop tikken. Natuurlijk kan Marktplaats ook voor frustraties zorgen, zoals Melissa in dit artikel deelt. Maar het is echt de moeite waard om deze frustraties van je af te zetten en op zoek te gaan. Als je dan eenmaal je favoriete item gevonden hebt, zal je er vervolgens extra blij mee zijn! Vooral met kinderwagens is dit ook wel erg handig!

Tweedehands optie in webshops

Dankzij de komst van het internet is het steeds gemakkelijker om vanuit je luie stoel te shoppen en je items thuis te laten bezorgen. Vooral op online platformen met een uitgebreid en veelzijdig assortiment, zoals Bol.com en Amazon, kun je producten of diensten vaak goedkoper aanschaffen dan via officiële sites. Let hierbij altijd op de optie om gebruikte items aan te schaffen; vaak zijn deze in goede staat te verkrijgen. Ben je op zoek naar een wat duurder accessoire, zoals een horloge van Cartier? Ook dan vind je op websites als deze vaak de optie om er één tweedehands te kopen, waarmee je fiks wat geld kunt besparen.

Struin tweedehandswinkels af

Natuurlijk zijn er naast online opties ook nog gewoon fysieke winkels met spullen. Als ik naar tweedehandswinkels ga, kom ik vaak met dingen thuis die ik helemaal niet nodig had, omdat het allemaal zo lekker goedkoop is. Zeker de moeite waard om wat vaker in een kringloopwinkel rond te neuzen dus, maar oppassen dat je niet teveel rommel meeneemt! Voor een overzicht van leuke kringloopwinkels in Nederland en België kun je hier een kijkje nemen. Bij ons in de buurt zit ook een mega leuke tweedehands kinderkleding winkel. Pom & Floor. Hier shop je voor mega lage prijsjes, hele mooie merkkleding.

Afdingen

Zijn al die tweedehands platformen of winkels toch niks voor jou? Je kan ook proberen om wat vaker af te dingen op items die je graag wilt hebben. In Nederland is dit misschien niet gebruikelijk, maar vaak hebben winkels toch een marge om nog wat van de prijs af te kunnen halen. Gewoon eens proberen dus!

Koop jij vaak spullen tweedehands? En waar koop je het dan meestal? Wat voor items koop jij absoluut NIET tweedehands? Laat het me weten in de reacties. Liefs, Cassandra

One thought on “Hoe sla je een tweedehands item op de kop? 4 tips!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.