How to: cruelty free huidverzorgingsroutine + win!

Steeds meer stap ik over op cruelty free en vegan skincare en dat bevalt me ontzettend goed! Het afgelopen kwartaal heb ik me bezig gehouden met een aantal hele mooie vegan producten, dus het leek me wel leuk om jullie mijn cruelty free huidverzorgingsroutine te laten zien. Als blogger krijg ik regelmatig mooie producten opgestuurd om uit te testen, mijn voorwaarde bij skincare producten is dat ik ze minimaal 30 (in verband met celvernieuwing) tot 60 dagen test. Het liefst een kwartaal. Zo kan ik goed oordeel vellen over het product. Zoals jullie weten ben ik groot fan van Vegan skincare omdat ik het onnodig vind ik op dieren te testen en dierlijke producten te gebruiken op mijn huid.

Cruelty free huidverzorgingsroutine voor je gezicht:

Reinigen:

Ik start uiteraard met het afhalen van mijn make-up, dit doe ik altijd met de Camomile gentle eye makeup remover van The Body Shop. Dit is wel één van mijn favo cruelty free merken! De remover is echt heerlijk en speciaal voor de gevoelige huid. Ik heb momenteel een flesje van 60 ml a €5,-, zat in mijn adventskalender. Ik ben er zo over te spreken dat ik dit product , als hij leeg is, opnieuw zal kopen, maar dan in een grotere variant. Iets diepere reiniging nodig? Gebruik dan de facescrub van Bee Honest

Masker

Ik ben een groot fan van maskers, ik heb natuurlijk niet voor niets de rubriek “Mask Monday”. Dus wil je graag een cruelty free of vegan masker proberen. Neem dan ff een kijkje bij de volgende maskers:

Lush Cup O'COffee Gezichts-en Bodymasker review momambition

Smeren!

Na het reinigen en het masker gebruik ik het Lavera Hydro effect serum. Die is lekker luchtig en meteen een fijne primer onder je makeup. Daarna over op de dagcreme!

De dagcreme die ik het afgelopen kwartaal heb geprobeerd is echt the bomb! De antwiwrinkle & Hydrating Day Cream van Oliveway is een pareltje. Wat dikker van textuur en heel fijn smeerbaar. Niet vettig en trekt heerlijk snel in. Vooral die dikkere textuur houd ik wel van. Nu ik naar de 30 aan het klimmen ben heb ik ook het idee dat ik een dikke textuur aan creme nodig heb. Voelt gewoon fijner. Ik ben hier nu 3 maanden mee bezig en de pot is net een kwart leeg. Zuinig dus!

Deze dagcreme is niet alleen cruelty free, maar ook volledig vegan. Heerlijk!!!!! Deze moet je gewoon toevoegen aan je cruelty free huidverzorgingsroutine. Prijs van deze heerlijke creme is €28,50 voor een pot van 60 ml. Maar zoals je al hoort van mij, is hij zuinig in gebruik. Ik smeer netjes iedere ochtend en stiekem ook iedere avond omdat de nachtcreme die ik van de tuinen had gekocht, niet echt in smaak was gevallen.

Na de dagcreme nog even een fijne oogcreme, ik gebruik daarbij ook weer Oliveway (what else?). Lees hier de review.

Kusbare lippen

Fijne cruelity free lip producten die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld ook van The Body Shop. Zoals deze met argan oil. Die met amandel is ook super fijn!

cruelity free huidverzorgingsroutine The Body Shop Wild Argan Oil Handcream Lip Oil

Cruelty free huidverzorgingsroutine voor je lijf:

Scrubben

Onder de douche is er ook genoeg te behalen op het gebied van je cruelty free huidverzorgingsroutine. Wat dacht je van deze Exfoliating Body scrub van Oliveway (heb je hem weer hoor, ik hou van dit merk!). Deze romige exfolierende creme verwijdert dode huidcellen, stimuleert de bloedsomloop en verwijdert giftige stoffen en laat daarna een heerlijk zachte en glanzende huid achter. Ik zou willen dat ik geur televisie had ofzo, want echt. Zo fijn, zacht en tropisch geurtje zit eraan! HEEEEERLAK!  Prijs is ook prima te doen. Voor 16,50 krijg je een flinke pot van 200 ml.

Showercreams

Lekkere shower creams die je aan je Cruelty free huidverzorgingsroutine kunt toevoegen zijn bijvoorbeeld de shower creams van Treets Tradition. De showerfoams zijn ook zo heerlijk! Mijn favo lijnen zijn de “Relaxing Chakra’s”,  “healing Harmony” en de Energising secrets lijn is ook een hele fijn. Lees hier de review. De verzorgingslijnen van Treets Traditions zijn gebaseerd op het doorgeven van wellness tradities, van generatie op generatie. Treets Traditions wil hiermee bereiken dat je deze tradities herontdekt. En vooral dat ze niet worden vergeten.

Onlangs hebben zij ook een nieuwe lijn uitgebracht: Pure Serenity die ik al even heb mogen ruiken proberen op een event. Mega lekker! Hele zachte geuren. Die staat hier dus op het lijstje van aan te schaffen producten haha!

Smeren!

Natuurlijk willen we na het douchen ook lekker smeren. De lekkerste bodycreams die je aan je Cruelty free huidverzorgingsroutine kunt toevoegen zijn bijvoorbeeld:

Ook hier wijs ik je ook graag op de productlijnen van Treets Traditions. Ze smeren heel fijn en laten geen vettige laag achter. En die geuren he. Die doen het hem echt.

Ben je niet zo van het smeren? Gebruik dan een lekkere bodymist. Ik vind die van Treets Traditions en The Body Shop heel erg fijn om te gebruiken.

Nu ben ik op het gebied van cruelty free echt nog geen pro, maar er is een begin denk ik maar zo toch?

Nieuwe cruelty free huidverzorgingsroutine in de test

Voor het aankomende kwartaal ga ik bezig met het testen van de Roots of Strenght lijn van The Body Shop met daarin 3 bijzondere extracten om de huid strakker, glanzender en gladder te maken. Daarnaast zal ik binnenkort ook een leuk artikel in elkaar zetten met mijn meest favoriete cruelty free make-up! Daarnaast zal ik ook een overzichtje voor jullie maken met merken die niet cruelity free zijn, wellicht wel handig?

GESLOTEN Zelf kennis maken met deze merken? Win fijne cruelty free producten!!

Omdat ik het belang van cruelty free graag wil doorgeven onder mijn volgers, mag ik van 2 super toffe merken pakketjes gaan verloten. Wat valt er te winnen?

 • 2 x een verassingspakketje van Treets Traditions
 • 1x een heerlijk pakket van Oliveway

Inhoud van de pakketten blijft nog even een verassing, maar zo kun jij alvast wat producten aan je cruelty free huidsverzorgingsroutine toevoegen en net als ik ervaren hoe fijn deze producten zijn. Zeg nee tegen testen op dieren, het is zo niet nodig met de wetenschap en technologie die we tegenwoordig hebben.

Om te kunnen winnen zouden we het heel erg tof vinden als je je abonneert op ons youtube kanaal en in elk geval onze Facebookpagina liked en volgt. Voor elk ander social media platform waar je ons op volgt, gaat je naam een keertje extra in de lootjespot.

De winactie sluit op zondag 15 april om 16.00 uur, de winnaar wordt vervolgens in de avond via onze Facebookpagina bekend gemaakt. 

Extraatje

Momenteel heeft oliveway voor haar klanten een kortingsactie om hun nieuwe webshop te vieren: www.oliveway.shop. Door middel van de volgende kortingscode MIN20 krijgen jullie tijdelijk 20% korting op alles. De actie loopt t/m 30 april.

WINNAARS

Gefeliciteerd meiden:

 • Treets pakket 1:  Tamara
 • Treets Pakket 2: Daniëlle
 • Oliveway Pakket: Jolein

Willen jullie binnen 72 uur een mailtje sturen met je adres gegevens: [email protected] <3

Doe jij ook aan een cruelty free huidverzorgingsroutine? Wat zijn je favoriete merken en producten? Keep u posted! Liefs Cassandra

Dit artikel bevat opgestuurde producten om uit te kunnen proberen en een mening te vormen. Ondanks dat wij de producten niet zelf hebben gekocht, blijft onze mening eerlijk en kritisch. Zie hiervoor onze disclaimer

11 thoughts on “How to: cruelty free huidverzorgingsroutine + win!

 • Anita te Gussinklo says:

  IIk gebruik het zelf de laatste tijd ook meer. Ik vind Treets Traditions een fijn zacht merk. Ik volg je op Youtube en Facebook.

 • Daniëlle says:

  Wat een leuke winactie! Mijn favoriete cruelty free product is de body butter van The Bodyshop met mango geur. Ik heb hem tijdens een zomers dagje shoppen gekocht en iedere keer als ik hem gebruik doet het me weer denken aan de zomer!

 • Ooh ik ben heel benieuwd, nu ik meer en meer op de ingrediënten let schrik ik vaak van wat ik eigenlijk smeer. Met de uitkomst helemaal nul smeersels, ook niet optimaal.
  Ik volg op facebook, instagram, youtube.

 • Oohoh super zeg! Ik ben echt aan het zoeken naar gezichtsverzorgingsproducten…. Heb de juiste nog niet echt gevonden. Maar ik kan het wel blijven ontkennen maar dat heeft geen zin…. halverwege 30 en de rimpels verschijnen toch echt ? Lijkt me top om dit ook uit te proberen. Dat het vegan is, is helemaal mooi meegenomen. Mooie foto’s bij de blog! ?

 • Daniëlle says:

  Hooihooi! Ik heb jullie vorige week maandag gelijk een maitlje gestuurd toen ik zag dat mijn naam hier tussen stond! Super leuk!
  Ik heb alleen geen reactie meer gekregen dus ik vroeg mij af of het mailtje aangekomen was :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.