Oh Groningen, ik mis je zo! Groningen aan de muur

Er gaat niets boven Groningen! En wie mij al langer volgt, weet dat mijn roots hier liggen. 7 jaar geleden nam ik afscheid van het prachtige Groningen en ben ik met Le husband naar Twente vertrokken. Iedereen verklaarde ons voor gek. Zelfs wij zelf. Om toch weer een stukje Groningen terug te krijgen in Twente hebben we daarom een mooie poster van onze favoriete stad gehaald!

Verhuizen naar Twente

Le husband werkte destijds bij defensie en het heen en weer reizen tussen de kazerne en thuis begon hem op te breken. Hij was alleen in de weekenden thuis en dan word er aan je getrokken. Je (schoon)ouders willen wat ondernemen, stappen met je vrienden, verjaardagen, feestjes, je vriendin aandacht geven en dan nog ergens daartussen tijd voor jezelf en je eigen hobby’s vinden. De keuze om te verhuizen naar een plek dichterbij de kazerne was daarom redelijk vlot gemaakt.

En nu wonen we straks alweer 7 jaar in Twente. We hebben redelijk onze draai gevonden, al zijn de mensen hier soms echt stug. Maar oh wat missen we het noorden, het mooie Groningen. Elke keer als we hier weer komen, voelt het meteen als thuiskomen. Één stap op het Groningse perron en je voelt het meteen weer door je lijf heen stromen.

Poster groningen wereldkaart momambition

Groningen aan de muur!

Nu hebben we hier iets op bedacht. Op wereldkaarten.nl spotte ik namelijk een poster van Groningen! Zo’n kaart net als je vroeger in het telefoonboek had. Geweldig! Man was ook verliefd, dus hoppa, kopen maar! Lekker groot ook, ik dacht 70×50 cm, dus past prima in zo’n lijst van de ikea (ik geloof 8 euro, dus koopje). Ik denk dat we ook van Haren nog ff een poster erbij willen, maar die kon ik op deze site helaas niet vinden.

Liefde voor vintage wereldkaarten

Daarnaast voor Leia daar nog een leuke wereldkaart op poster gekocht. Zodat we haar ook liefde voor reizen kunnen gaan meegeven, maar daar moet ik nog even een passende lijst voor vinden. Die heeft namelijk niet zo’n makkelijke (ikea) maat. Zodra hij hangt zal ik deze ook even laten zien.

Zelf willen we ook nog wel graag een wereldkaart in de woonkamer. Maar dat moet dan ook meteen een groot exemplaar zijn. Je weet wel zo’n vintage geval en dan ook een schoolplaat idee. Zoals je ze vroeger in de klas had hangen. Ik hou dr van!

Poster groningen wereldkaart momambition

Heb jij ook een wereldkaart of een poster met je favo stad in huis hangen?

in samenwerking met wereldkaarten.nl

3 thoughts on “Oh Groningen, ik mis je zo! Groningen aan de muur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.