Challenge accepted: Unicorn donuts en Flamingo Donuts

Afgelopen weekend ben ik lekker aan het bakken geweest met Leia. Ik vind het zo fijn dat ze eindelijk die leeftijd heeft bereikt waarop we samen kunnen knutselen, bakken en dat soort meuk. Dit keer hebben we Unicorn donuts en Flamingo Donuts gemaakt en ze zijn zoooooo schattig!

De bakkoningin

Vroeger was ik er zelf ook helemaal van. Ik zat op een kookclub en een knutselclub. Elke (ik geloof) woensdagmiddag ging ik vol plezier hier naar toe. Van drollen broodjes bakken, tot volwaardige kunstwerken. Ook heb ik in mijn jeugd een koksopleiding gevolgd en ik kan nog steeds heel erg genieten van bakken. Maar taarten en koekjes etc deed ik al een tijdje niet meer. Vaak meer hartige hapjes etc. Laatst keek ik trouwens Nailed It op Netflix. Ken je dat? Echt wel hilarisch! Daar wil ik ook wel een keer aan meedoen haha!

Challenge accepted: Unicorn donuts en Flamingo Donuts

Nu dacht ik, laat ik mezelf eens uitdagen; ik ga donuts maken. Maar geen gewone. Ze moeten vrolijk zijn en sierlijk. Passend bij thema kinderfeestjeskinderfeestjes bijvoorbeeld. Dus hoppa, Pinterest aan en pinnen maar! Ik koos voor Unicorn donuts en Flamingo Donuts en heb daarna een flinke bestelling geplaatst bij deleukstetaartenshop.nl. Ik hou van deze winkel. In de periode dat ik nog wel veel taarten en cupcakes maakte, kocht ik hier altijd mijn bakspullen. Mijn favo bak merk? Wilton en Funcakes. Driemaal raden welke merken ik voornamelijk heb besteld? Juist Funcakes en Wilton haha.

Nu had ik natuurlijk kunnen kiezen om het beslag zelf te maken. Maar mijn lieve peuter verliest nogal snel haar aandacht, dus koos ik voor de easy way.

Benodigdheden voor unicorn donuts en Flamingo donuts

Voor de donuts

 • Funcakes donut mix (met 250 gram maak je ongeveer 20 mini donuts)
 • plantaardige olie (bijvoorbeeld olijfolie)
 • Water
 • Donut bakvorm (ik heb de medium, maar hier maak je 12 mini donuts mee)

Voor de icing en versiering:

 • Funcakes Dip ‘n Drip in het wit
 • Funcakes Dip ‘n Drip in het roze ( is de glazuur)
 • Witte fondant
 • CMC / Tylo (voor uitharden fondant)
 • cocktail prikkers
 • Potje micro marshmellows (funcakes)
 • Potje Gouden confetti (funcakes)
 • Deegroller
 • Foodstift in het zwart
 • click & twist brush in de kleur metallic gold
 • Rietjes
 • Roze papier
 • stift en schaar
Stap 1 : beslag en bakken:

Je begint met het maken van het beslag. Ik heb de helft van het beslag genomen. Dus geen 500 gram, maar 250 en dan dus 107,5 ml water en 32,5 ml olie… Hiermee kun je makkelijk 20 mini donuts maken. Volg hierbij de instructies van de verpakking en laat het deeg 25 minuten rusten. Daarna mag je het in de bakvormen gieten en in de (voorverwarmde oven a 190 graden of een frituurpan) gooien. In de frituurpan bak je ze per stuk in 90 sec. In de oven circa 12 minuten (goud geel). Daarna laat je ze uiteraard even afkoelen.

Stap 2: hoorntjes en oortjes maken met fondant

Daarna begin ik met het maken van hoorntjes en oortjes voor de eenhoorns. Dit maak ik met fondant, waar ik een klein beetje tylo aan toevoeg. Hierdoor hard het sneller uit en blijven de hoorntjes goed rechtop staan.  De hoorntjes maak ik door 2 rolletjes fondant te rollen en deze samen te “krullen”, daarna steek ik er een cocktailprikker in. en kleur ik ze in met de click & twist brush. Uiteraard in de kleur goud. Deze kleur is gewoon eetbaar.

Stap 3: icing prepareren en toepassen

Nu kun je aan de slag met de icing/glazuur. Ik heb hier de Dip ‘n drip van Funcakes voor gekocht. Dit is kant-en klaar en kun je in de magnetron verwarmen of op au bain marie wijze. Ik heb dit laatste gedaan omdat wij geen magnetron hebben (onze is kapoet).

De donuts prik ik op een vork en haal ze daarna door de icing heen. Dit laat ik weer even rusten en afkoelen. Vervolgens prik je de hoorntjes in de donuts en plak je de oortjes in het glazuur. Blijft prima plakken.

Unicorn donuts en Flamingo Donuts versieren

Verder versier ik langs de oortjes en de hoorn van de unicorn donuts nog even met de gouden confetti en de micro marshmallows. Als de icing is uitgehard, teken ik nog even met een zwarte food stift de oogjes op de unicorn donuts. Je unicorn donuts zijn echt klaar! Smullen maar!

Voor de flamingo donuts teken ik op roze (iets dikker) papier een flamingo kop + hals en haar staart. Knip dit uit en maak aan beide kanten van je roze donuts een inkeping (doe dit met een mesje). Hier schuif je vervolgens de hals en de staart in. Daarna steek je de rietjes in de donuts. Je flamingo donuts zijn dan klaar.

Ik vind de unicorn donuts en flamingo donuts echt enorm leuk geworden en denk dat dit ook wel een super toffe (niet zo gezonde) traktatie kan zijn voor een kinderfeestje, verjaardag, of gewoon voor de leuk als je een zomers feestje wilt organiseren. Je hoeft ook niet alle donuts als unicorn donuts en flamingo donuts te maken. Ik heb er ook een paas gewoon icing gegeven en versierd met de marshmellows en confetti. Wil je het helemaal afmaken? Shop dan deze geweldige make-up eenhoorn van v-tech als cadeautje erbij.

Mijn schoonouders en Le Husband waren helemaaaaaaal weg van de donuts, dus nu wil ik ze nog eens maken, maar dan uiteraard weer op een andere manier en dan vullen? Hebben jullie anders verzoekjes? En vinden jullie het leuk als ik wat vaker recepten etc ga delen hier?

Unicorn donuts en Flamingo Donuts maken momambition bakken leukstetaartenshop mamablog

Laat het weten in de reacties, liefs Cassandra

5 thoughts on “Challenge accepted: Unicorn donuts en Flamingo Donuts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.