Mask Monday | Kitchen Mudfest Facemask van DIY Soap

Kennen jullie het super leuke merk DIY Soap al? Niet? Dan gaan we daar nu meteen even verandering in brengen. Ben jij het typetje die wel lekker creatief is en ook van beauty houdt? Dan is DIY soap een super leuk merk voor jou. Het masker wat ik vandaag uitlicht is namelijk een zelfmaak masker en hij heet Kitchen Mudfest. Een modderig festijn voor je huid:

Over DIY Soap

Ik heb dit ontzettend leuke Nederlandse merk leren kennen op één van de persdagen van House of Rebels. Het concept luidt dat zij biologische en natuurlijke haar-en huidverzorging maken die jij thuis zelf kunt afmaken. Het grootste voordeel hiervan is dat deze vorm van cosmetica altijd vers is en je precies weet wat er in je producten zit omdat je het zelf hebt gemaakt. Bij elk product wat zij verkopen zit een handleiding en alle ingrediënten. Naast deze leuke DIY Cosmetica pakketten, verkopen ze ook kant en klare producten (Erg handig voor de mensen die niet zo DIY ingesteld zijn.) of losse ingrediënten zodat je ter plekke je eigen skincare product kunt samenstellen.

DIY SOAP KITCHEN MUDFEST FACEMASK REVIEW mask monday momambition

Alle producten bevatten zo puur en biologische mogelijke ingredienten die DIY Soap bij voorkeur bij lokale ondernemers haalt. De Biologische Honing in mijn Kitchen Mudfest Facemask is dan ook van een lokale Leidse imker. De verpakkingen van de producten zijn allemaal duurzaam, daarnaast is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld een weckpot aan te schaffen zodat je refills kunt kopen en daarmee bijdraagt aan een duurzamere samenleving. Het laatste mooie feitje is dat alle zepen en shampoo worden gemaakt in een dagbesteding door mensen met een beperking. Zij zorgen ook voor ingepakte pakketten. Hier word je als mens toch mega enthousiast van?

Mocht je het trouwens tof vinden, je kunt aankomend weekend workshops van DIY Soap volgen op de Creative Life Beurs in Utrecht! go go go!

Kitchen Mudfest Facemask

Het Kitchen Mudfest Facemask is een masker gemaakt van biologische honing van een Leidse imker en bentoniet klei. Dit maakt het masker 100% natuurlijk en hij is ontzettend simpel om te maken.

Bentoniet is een heel zacht mineraal klei, deze minerale klei wordt gewonnen uit vulkanisch as. Klinkt spannend he? Wanneer de bentoniet klei in aanraking komt met een vloeistof zoals honing, verandert er iets in de samenstelling van de klei waardoor het vermogen ontstaat om giftige stoffen te absorberen. Het absorbeert vuil en olie uit de porien en maakt de huid strakker, gladden en zachter waardoor fijne lijntjes vervagen.

De honing waar DIY soap meewerkt komt van de Leidse imker Dirk Jan Binnenveld. Hij verkoopt al meer dan 20 jaar koudgeslingerde biologische joning in Cronesteyn’s Hof. Honing heeft een anti bacteriële werking, hij werkt dus reinigend en kalmerend voor de huid.

Het Kitchen mudfest masker is geschikt voor alle huidtypes en geloof me, je wilt dit hebben! Een verpakking kost €14,50 en hiermee kun je makkelijk 5 maskers maken.

Zo bereid je het Kitchen Mudfest Facemask

Zoals ik hierboven al noemde is het kitchen mudfest masker super eenvoudig zelf te maken.

Je hebt nodig: een kommetje, een lepel (geen metaal!) en wat kraanwater.

  • Mix 1 theelepel honing met 1 theelepel bentoniet (gebruik geen metalen lepel!) en 1 theelepel water.
  • Smeer het kitchen mudfest masker op je gezicht en laat dit 10 tot 15 minuten zitten
  • Spoel af met lauw warm water en geniet van een super zacht huidje!

Conclusie over het Kitchen Mudfest Masker:

Ik vond het een feestje om het kitchen mudfest masker te mogen maken en uitproberen. Het is zo snel klaar en voelt heerlijk aan op je gezicht. De prijs-kwaliteit verhouding is ook dikke prima. Reken die €14,50 maar eens om naar 5 maskers en je komt uit op €2,90 per keer. En dat dan met pure ingrediënten zonder toegevoegde rommeltjes die je huid alleen maar uitdrogen of verpesten. I’m in loveeeee! De hele achtergrond van DIY Soap is iets waar ik echt enthousiast over ben.

DIY SOAP KITCHEN MUDFEST FACEMASK REVIEW mask monday momambition

Meer Mask Monday Artikelen lezen?

Liefs, Cassandra

16 thoughts on “Mask Monday | Kitchen Mudfest Facemask van DIY Soap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.