5x de mooiste kerstmarkten in Nederland

Je hoeft tegenwoordig de grens (gelukkig!) niet meer over om een spectaculaire kerstmarkt te bezoeken. Ook in Nederland zijn er meer dan genoeg mooie kerstmarkten! Dit zijn de mooiste kerstmarkten in Nederland:

De 5 mooiste kerstmarkten in Nederland

Dickens Festijn in Deventer:

Op 17 en 18 december ga je even terug in de tijd en worden de straten in Deventer omgetoverd in een 19e-eeuws tafereel. Het jaarlijkse Dickens festijn komt tot leven met personages van Charles Dickens. Denk aan Scrooge, Mr. Pickwick en natuur Oliver Twist. Er worden verhalen voorgelezen, er zijn verwarmde terrassen om op temperatuur te blijven en er klinken prachtige kerstliedjes op het binnenplein. Absoluut een must-see op gebied van kerstmarkten in Nederland.

Dickens Festijn in Deventer
Datum: 17 en 18 december 2017
Kosten: gratis entree

kerstmarkten in nederland winterfair

Winter Wonder Weken in Leiden

Van 15 tot en met 27 december vinden de Winter Wonder Weken in Leiden plaats. Toch wel een van de meest bijzondere kerstmarkten in Nederland want deze speelt zich af op het water van de Nieuwe Rijn. Een drijvende kerstfair met 70 verlichte chalets met kerstspullen en winstere delicatessen. Verder vind je op de kade een winterse Kermis om het sprookje compleet te maken en kun je varen met een rondvaartboot.

Winter Wonder Weken, kerstmarkt in Leiden
Datum :
 15 december  t/m 27 december 2017 dagelijks van 12.00 – 21.00 uur
Locatie: Nieuwe Rijn
Kosten: Gratis entree

kerstmarkten in nederland winterfair

Kerstmarkt Dordrecht

Een van de grootste kerstmarken in Nederland vind je dit jaar weer in Dordrecht. Van 16 tot en met 18 december kun je langs zo’n driehonderd kraampjes struinen in de binnenstad. De Voorstraa, Groenmarkt en Vismarkt zijn het beest uitbundig versierd en verdienen echt een bezoek. Op het Stadhuisplein vind je een enorm muzikaal winterterras waar je kunt genieten van een glas dampende glühwein terwijl je meezingt met alle Christmas sing-a-longs. Verder vind je een levende kerststal en circusartiesten in de tuin van de Grote Kerk en kun je schaatsen huren bij de kerstijsbaan.

Kerstmarkt Dordrecht
Datum: 16, 17, 18 december
Kosten: gratis entree

kerstmarkten in nederland winterfair

Ondergronds sprookje in Kerststad Valkenburg

Valkenburg staat bekend om haar spectaculaire kerstmarkten in Nederland en natuurlijk zijn ze ook dit jaar weer van de partij. Van 17 november tot en met 8 januari is de stad weer omgetoverd in kerstsferen. De magische Christmas Parade  met dansers en verlichte praalwagens, vind twee keer per week plaats in het centrum. Geniet van een ondergronds kerstsprookje met kerstmarkt in de Fluweelengrot (Daalhemerweg 27) of de Gemeentegrot (Cauberg 4). Loop de Route d’Amuse terwijl je ondertussen geniet van de heerlijke amuses van vijf restaurants.

Kerststad Valkenburg,
datum: 17 november  2017 t/m 8 januari 2018.

Entree gemeentegrot of Flueweelengrot:
Volwassenen: € 7,00
Kinderen benede 12 jaar € 5,00
Kinderen onder de 5 jaar zijn gratis

Let op! Het is ook mogelijk om een combi ticket te kopen. Een combi ticket voor volwassenen bedraagt: €13,- en voor kinderen onder de 12 jaar zijn de combi tickets €9,-

Santa’s Village in Roermond

Het Munsterplein in Roermond is tot en met 8 januari 2018 omgetoverd tot Santa’s Village. Geniet van gepofte kastanjes of grilworsten, terwijl je opwarmt bij het schaatsterras. Leer potten bakken, tin gieten of manden vlechten op ambachtelijke wijze of bezoek de ganzenfanfare.
Santa’s Village in Roermond:
Datum: tot en met 8 januari 2018
Gratis Entree
kerstmarkten in nederland winterfair
Welke van deze gave kerstmarkten in Nederland ga jij bezoeken? Of breng jij toch liever een bezoek aan onze Deutsche buurtjes? Wij gaan in elk geval voor het Dickens Festijn in Deventer, die is lekker dichtbij!
Tot de volgende post! Liefs Cassandra
uitgelichte afbeelding van kerstmarkt via Shutterstock

One thought on “5x de mooiste kerstmarkten in Nederland

  • persoonlijk vind ik dat absoluut de stad Dokkum ook een plek verdient zekers met de kerstfair in Charles Dickens style elk jaar is een feest met vuurtonnen ,optredens , gezang, kraampjes, verlichting , versiering,de echte levendige kerststal de kerst engeltjes die door de stad vlieren , de mensen die in costuums rondlopen in de Charles Dickens stijl de vele optredens en laten we de warme chocomelk en de glühwein niet vergeten een feest voor jong en oud en echt een aanrader. jullie weten wel Dokkum die de kinderen een super feest heeft gegeven met sinterklaas !!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.