Break Free | Een spannend spel voor jong en oud

Voor Momambition mochten wij het populaire spel Break Free uitproberen. En laat dat nou even goed uitkomen, want hier in huis zijn we dol op spelletjes. Dat wil zeggen; drie van ons zijn spelletjesfanaten en drie van ons hebben een vrij korte spanningsboog en kunnen slecht tegen hun verlies :p

Break Free

Jullie dragen handboeien en zijn aan elkaar vastgeketend. Wat is er gebeurd?
Een overval? Nee, integendeel. Jullie zijn agenten met een geheime missie en willen jullie spionagevaardigheden samen trainen.

De introductie van het spel Break Free van Ravensburger klinkt spannend en veelbelovend. Ook de jongens zijn meteen geïnteresseerd, want agenten op een geheime missie? Dat klinkt super spannend.
De opdracht van het spel is vrij simpel: Bevrijd je van de handboeien! Het spel is geschikt voor spelers van 6 jaar en ouder en kan gespeeld worden met 2-4 spelers.

Inhoud Break Free:

  • 4 handboeien
  • verbonden met kettingen
  • 4 afdekkappen
  • 4 lopers
  • 12 inzetstukken
  • 12 winstfiches
  • 1 handleiding

Verkrijgbaar bij Bol.com voor €25,99

Spanning en sensatie

Tijdens het spel doorloop je verschillende trainingslevels, van makkelijk tot moeilijk. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe Break Free voorbereid moet worden. Behalve uit vier handboeien, bestaat het spel uit: 3 verschillende inzetstukken (groen=makkelijk, geel=gemiddeld en rood=moeilijk), 4 sleutels en winstfiches.
Na de keuze voor een inzetstuk (spelniveau), gaat het spel van start en is het de bedoeling om met de sleutel zo snel mogelijk de handboei los te krijgen. Wie het eerst zijn/haar  boeien losheeft, mag als eerste een winstfiche pakken.

Break Free spel

Onze ervaring met Break Free van Ravensburger

Super leuk en best wel zenuwslopend dit spel! Wat het vooral erg leuk maakt, is dat iedereen tegelijkertijd speelt en dus niemand zich zit te vervelen. Erg handig wanneer je met kinderen (of met mij) speelt die weinig geduld hebben. Wij kunnen het spel niet met zijn allen tegelijk spelen, maar aangezien het spel niet al te lang duurt, is dit geen probleem. Voor ons is de tijdsduur van het spel, maximaal 15  minuutjes, echt ideaal. Hierdoor blijft iedereen gefocust en het spel daagt uit tot actief meespelen. Een klein beetje stalen zenuwen moet je wel hebben, want je zit aan elkaar vast en proberen jezelf als eerste te bevrijden, is spannend!

break free spel review

Kortom, wij zijn enthousiast en pakken het spel er regelmatig even bij na het het eten of wanneer even tijd hebben om een spelletje te spelen.

Welk spel raden jullie aan om te doen met kids?
Liefs Miryam

Gerelateerd

Gek op spelletjes spelen? Bekijk dan ook onze andere ervaringen:

In samenwerking met Ravensburger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.