6x een gezellig kerstdiner met een dreumes

De kerst staat vaak in het teken van eten, eten en nog meer eten. En dan vooral lekker en veel. Gezellig met de hele familie aan een grote versierde tafel zitten. Er komen meerdere gangen langs en iedereen heeft iets gemaakt en meegenomen. Ik vind het zelf altijd al een hele lange zit dus je kunt moeilijk van je energieke blije dreumes verwachten dat hij lang en ook rustig aan tafel blijft zitten. Ik ga je een paar tips geven hoe je het kerstdiner met een dreumes leuk houdt.

Met deze 6 tips houdt je het kerstdiner met een dreumes gezellig

1. Pas het schema aan

Iedereen is bekent met de 3 R-en en natuurlijk zijn deze belangrijk om door te voeren, maar er mag best een uitzondering zijn. Probeer het schema een beetje aan te passen waar kan. Afhankelijk van het tijdstip die is afgesproken kun je wellicht zorgen dat je kleine net uit bed als je weg moet. Zo issie waarschijnlijk op z’n best als je aan komt!

2. Een gezellig kerstdiner met een dreumes? Neem een Pauze!

Heeft iedereen zijn bordje leeg? Las tussen de gangen door even een wandelpauze in. Even uit de stoel en de benen strekken. Ga even samen rondjes rennen, gek doen en overal bovenop klimmen! Je hebt gelijk weer wat calorieën verbrand en ruimte voor de volgende gang.

kerstdiner met een dreumes Ambitious Advent 4 cadeaus regel 4 gift rule

3. Het leukste speelgoed

Als het goed is hebben we vlak ervoor de goedheilig man uitgezwaaid. Wellicht heeft deze beste man nog een cadeautje achter gehouden ook. Is je kleintje echt uitgegeten en onmogelijk nog in de stoel te houden? Geef je kindje speelgoed waar hij nog niet eerder mee heeft gespeeld. Grote kans dat hij er even zoet mee is. Kun jij nog even die glas wijn en dat heerlijke toetje verorberen.

4. Neem eigen eten mee

Is jou kleintje niet zo’n makkelijke eter en durf je het niet aan met die bijzondere kerstdiner recepten? Maak iets klaar voor je kleine wat ie echt onweerstaanbaar lekker vindt en neem dit mee. Leuk recept voor het dessert: deze kerstbomen met oreo zijn een feestje om naar te kijken, maar ook om te eten.

5. Dé afleidingsmanoeuvre: Oma

Als je kindje veel aandacht van je vraagt: Kijk eens daar zit Oma!! Hop kind bij Oma op schoot dumpen en klaar is kees.

6. Laat het los

Laat het gewoon lekker gaan en kijk waar je kindje behoefte aan heeft. Wil hij niet meer eten, dan niet. Wil hij echt niet slapen? Dan gaat hij maar wat later naar bed. Het zijn ten slotte feestdagen!

Heb jij nog leuke tips om het kerstdiner met een dreumes een beetje gezellig te houden?

Kerstfoto via shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.