8 dingen die vrouwen met dun haar frustreren

Ik ben helaas geboren met weinig én dun haar. Ik heb al van alles uit de kast getrokken om wat meer volume in mijn haar te krijgen. Rollers, Krultangen, diverse kapsel en volumeproducten. Ben jij ook één van die vrouwen met dun haar van nature? Dan zullen de volgende frustraties je vast bekend voorkomen!

8 Frustraties van vrouwen met dun haar

Altijd je haar vast

“Waarom draag je je haar nooit los? Och doe gewoon es, staat je vast leuk!” Komt je dit bekend voor? Hartstikke leuk hoor los haar, maar binnen no-time heb je als vrouw met dun haar een paar spagetti sliertjes langs je gezicht lopen. Uren aan styling werk gehad, voor 5 minuten big hair fame. Nee hoor, doe maar weer lekker vast.

De Knot

Ken je ze? Van die mooie volle en slordige knotten bij andere dames? 3 seconden werk bij mijn vriendinnen, ik moet er een heel ritueel van maken: touperen, volume spray hier en extra slordig bij elkaar rapen. Het resultaat ziet er altijd alsnog een beetje kansloos uit. Het is eerder een antenne propje dan een daadwerkelijke knot. Er zijn verdorie mannen die nog betere knots hebben dan ik op mijn hoofd kan produceren. insert waterval jankbui

Pony? Doe maar niet!

Tenzij je een shetlandpony in je achtertuin wilt uiteraard, die keuze is aan jou. Maar heb je van nature dun haar dan kan ik je een pony absoluut afraden. De haartjes hangen als dunne sprietjes over mijn voorhoofd heen én dat irriteert al heel erg snel. Had ik nou maar geen pony geknipt… Daarnaast dun je je haar er gewoon mee uit.

De Donut bun? Niet met dun haar!

Denk je eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de perfecte knot : de donut! Je weet wel, die dingen die je voor een euro bij de Primark haalt.. Kom je tot de conclusie dat je haar ook hier helaas te dun voor is want je ziet hem erdoor heen. . Ik kan er uren werk van hebben en het dan eindelijk goed hebben zitten.. Zie je alsnog na 5 of 10 minuten weer die donut door mijn haar heen komen.. AAAARGGG!

Lees ook: Zomerse kapsels voor meisjes

Hair Extension bobbels

Ken je ze, clip-in extensions, en dan met name van die heeeeeele dikke en volle?! Klik hier om te zien wat ik precies bedoel. Ik had ze járen geleden toen ik nog zwart haar had. Ik was zo zoooooo ontzettend blij met mijn lange en dikke haar. Gewoon 2x zoveel als mijn eigen sneue bossie. Het zag er meteen heel erg anders uit, maar na één vlaagje wind was meteen de eerste clip al zichtbaar. En wat dacht je van die bobbel achter op je hoofd? Ik heb gewoon te dun haar om al die zooi te verbergen helaas en ben nog steeds jaloers op chicks die ze probleemloos kunnen dragen, want jongens dat systeem is echt wel handig, niet schadelijk voor je haar en het kan dat er zo mooi uit zien. Bij mij krijg je dan een beetje dit idee -_-

Ontplofte kip door schuif speldjes

Met dun haar je haar opsteken met schuif speltjes is geen goed idee. Heb je het tweede speltje ingeschoven, dan ligt het eerste speltje er alweer uit. Vanwege het dunne haar blijft het helaas niet op zijn plek zitten en voor je het weet hangen ze ergens halverwege m’n sprieterige lokjes en lijk ik wel een ontplofte kip.

Kapsels met vlechten of kapsels met sprietjes? Niet met dun haar!

Ik zie het op Pinterest zoveel voorbij komen. Van die prachtige vlechtwerken, fishtail en weet ik het hoe ze heten. Die dingen zijn ook voor vrouwen met dun haar niet weggelegd. Een vlechtje kan wel, maar het is geen porem zo’n klein sprietje achter op je hoofd..

Ook het calimero kapsel is niet dé oplossing voor vrouwen met dun haar

Jij hebt dik haar en ikke dun en dat is niet eeeeeerlijk!! Je haar kort knippen en dan hopen dat je daar sterkere en dikke lokken voor terug krijgt is een illusie. Niet doen dus! Wat je wel moet doen is regelmatig naar de kapper gaan en je haar niet al te lang laten groeien (sorry dames!). Een vers geknipt kapsel geeft namelijk instant volume en wanneer je het té lang laat groeien gaat het sneller slierten.

Calimero - GIFMANIA

Wat is dan wel dé oplossing? In december vorig jaar heb ik mij deze nieuwe look laten aanmeten en tot nu toe ben ik daar nog steeds tevreden over. Ik laat het uiteraard steeds weer netjes bijwerken, maar ik heb nog niet eerder zoveel liefde voor een kapsel gehad als nu.

Zijn er nog dingen die jou als vrouw met dun haar frustreren? Laat het mij weten en dan neem ik het op in het artikel.

 

10 thoughts on “8 dingen die vrouwen met dun haar frustreren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.