8x handige tips om uit je dip te komen

Op het moment ben ik er weer een aan het verwerken, een flink dip. Het liefst lag ik met de dekens over mijn hoofd de hele dag in bed. Hoe ben ik erin gekomen? Frits mag het weten, slechte nachten, veel pijn, wisselvallig weer ga zo maar door. Betere vraag is: Hoe kom je uit je dip!? Maak van je vicieuze cirkel een opwaartse spiraal. Ik geef je hier onder 8 tips waarmee je uit je dip kunt komen.

8x handige tips om uit je dip te komen

  1. Accepteer het en geef je er aan over. Je voelt je zoals je je voelt en dat is prima, het leven is niet alleen maar geweldig en fantastisch.
  2. Praat erover. Je kan natuurlijk alles opkroppen, super goed plan. Wel heb je dan een verhoogd risico op een explosie. Je kunt ook even je hart luchten. Doe dit bij iemand die jou goed kent, iemand die je vertrouwt en tegen een potje zeiken kan. Of mocht het heel erg hoog zitten gewoon bij de kassière in de supermarkt, vinden ze leuk.
  3. Spreek met jezelf af hoelang je mag zwelgen in je drama. Lekker op de bank hangen en de hele dag die suffe serie Netflixen of jank films kijken. Voer alleen het hoognodige uit, zoals bijvoorbeeld je kind voeren.
  4. Luister naar je favo muziek en dans door de woonkamer, bij voor keur met je kindjes. je voelt je gelijk een stukje beter.
  5. Ga elke dag even naar buiten! Oke het weer is niet altijd even lekker, maar je knapt er echt van op. Even een stukje fietsen of met je hond wandelen. Zo heb ik een kinderboerderij ontdekt in een parkje waarvan ik niet wist dat het bestond.
  6. Eet een dagelijkse dosis chocolade, lijnen komt na de dip wel weer.
  7. Geniet van de kleine dingen. Het zonnetje dat naar binnen schijnt, je kindje die naar je lacht, het stoten van je kleine teen aan de box.
  8. Wees trots op wat je hebt gedaan. Oke je hebt nul energie en je doet echt heel weinig. Maar in plaats van teleurgesteld te zijn over alles wat je niet hebt gedaan, wees trots op wat je wel hebt gedaan!

Wellicht moet ik mijn eigen tips wat beter opvolgen, dan ben ik er de volgende keer misschien wel een stuk sneller uit.

Heb jij nog leuke tips om uit je dip te komen?

14 thoughts on “8x handige tips om uit je dip te komen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.