De Samsung Galaxy S8 of weer een iPhone? Welke moet ik kiezen?

Leuk is dat, heb je een smartphone abonnement met een iPhone 6, houdt ie er na een jaar mee op. Gelukkig is de Samsung Galaxy S8 uitgekomen en ik zit er sterk over na te denken om deze telefoon aan te schaffen. Dan stop ik met mijn jarenlange relatie met iPhones. Wat is jouw voorkeur? Apple of Samsung?

Samsung galaxy s8

Wat is er gebeurd met die iPhone 6?

Nou eerlijk gezegd helemaal niets. Echt niets. Hij laadt gewoon niet meer op. Ik maak al sinds de iPhone 3GS gebruik van de Apple telefoons en heb nu onderhand de 4, 5 , 6 en 6s in mijn bezit gehad. Jarenlang is dit goed gegaan, ik hou van de simpele bediening. En hoewel ik mij regelmatig irriteerde aan het niet kunnen uitbreiden van mijn geheugen en dus vast zat aan 16gb die ik uiteraard binnen no-time vol had, bleef ik de telefoons gebruiken. Maar nu, nu wil ik eens wat anders. Verandering van spijs doet eten toch? Misschien word ik wel wat productiever van de nieuwe Samsung Galaxy S8, want jongens wat is dit een prachtig toestel!
samsung galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Mijn zwagertje heeft op dit moment de Samsung Galaxy S7 en ik heb me verbaast over hoe zulke mooie foto’s het toestel maakt. Ook het design vind ik erg mooi en als ik dan naar de Samsung Galaxy S8 kijk begint mijn apple hart toch stiekem sneller te kloppen. Het toestel is gewoon mooi! Het oog wil ook wat natuurlijk ;).

Wat mij opviel bij de release van de nieuwe Samsung Galaxy S8 is dat hij gewoon niet te breken is. Oke dat klinkt echt als MSN taal van jaren terug (NTB). Maar kijk onderstaande video eens waar iemand helemaal los ging met schroevendraaiers, een aansteker (!!) en andere gekkigheid op het toestel:

Wat zoek ik in een telefoon?

Voor mij zijn de volgende punten het belangrijkst:

 • Een goede camera. Niet alleen omdat ik blogger ben, maar ook omdat ik niet altijd mijn camera bij mij heb en toch kiekjes van onze dochter wil kunnen maken. De Samsung Galaxy S8 heeft een 12 megapixel camera aan de achterkant en 8 megapixel aan de voorzijde voor selfies, perfect!
 • Een groot geheugen/uitbreidbaar geheugen. Iets wat ik in mijn vorige toestellen echt heb gemist. De Samsung Galaxy S8 heeft een intern geheugen van 64gb en is nog verder uit te breiden. Fijn met al die foto’s.
 • Goede beveiliging. De Samsung Galaxy S8 bezit een iris scanner en dat lijkt mij de meest veilige optie om je telefoon mee te beveiligen. Daarnaast bevat de Galaxy S8 een vingerafdruk scanner. Net als de iPhone, maar in dit geval op de achterzijde van het toestel.
 • Waterbestendig. Mijn nieuwe telefoon moet water en stof bestendig zijn. Helemaal met een kleine meid in huis vind ik dit wel een pre. Ze kan maar zo drinken omstoten en uiteraard vliegt dit dan net weer over mijn dure apparaten. Zul je net zien. Voordeel van de Samsung Galaxy S8 is dat hij dus water en stof bestendig is zoals je ook kunt zien in de video hierboven.
 • Een goede batterij. Als ik iets irritant vind is dat mijn toestel binnen 4 a 5 uur gebruik weer opgeladen moet worden. Continue met powerbanks slepen vind ik gewoon niet handig en levert alleen maar onnodige tas ruimte op. De batterij van de Samsung Galaxy S8 (met 3000 mAh) is weer 20% langer te gebruiken dan die van de S7.
 • Zakelijk gebruik. Ik gebruik mijn telefoon zowel prive als zakelijk (voor het blog). Ik moet dus snel kunnen handelen en af en toe schrijf ik ook wel eens mijn blogposts op mijn. Wat ik zo leuk vind aan de Samsung Galaxy S8 is dat je hem kunt ombouwen tot een soort pc met het DeX station (los verkrijgbaar). Dit is een dock waar je een toetsenbord, muis én beeldscherm op aan kunt sluiten. HANDIGGGG!

Al met al ben ik stiekem gewoon heel erg verliefd op de Samsung Galaxy S8. Onder mijn volgers ben ik wel eens benieuwd: Ben jij een Apple of Samsung gebruiker? En dan vooral, Waarom?  En wat zoek jij in een telefoon? Zou jij overstappen van iphone naar samsung?

 

21 thoughts on “De Samsung Galaxy S8 of weer een iPhone? Welke moet ik kiezen?

 • Ik zou inderdaad voor de Samsung gaan, jarenlang iPhone gehad en ik irriteer me mateloos aan het niet uit kunnen bereiden van geheugen. En de batterij was de laatste 2X na een jaar aan vervanging toe.. Erg irritant

 • Zelf ben ik al altijd een Android-meisje geweest, dus hier verkies ik sowieso zo de Samsung. Heb je One Plus al eens bekeken? Zijn qua kwaliteit evenwaardig aan Samsung, maar alleen goedkoper.

 • Toen ik een nieuwe telefoon uit mocht kiezen twijfelde ik ook heel erg en toch heb ik weer een Iphone, maar meer omdat ik ook en een ipad heb en een macbook dus alles streamt heel gemakkelijk naar elkaar toe. Qua bloggen is dat ook fijn, want alles wat ik op mijn laptop zet qua foto’s komt op mijn telefoon en andersom ook.

 • Ik heb ooit samsung gehad en ben toch weer bij iPhone uitgekomen. Ik vind het besturingssysteem gewoon veel fijner werken. Apple heeft zo zijn beperkingen, maar toch merk ik dat ik Apple echt veel veel veel fijner vind. Hopelijk heb je wat aan mijn ervaring?

 • Samsung!! Ik hou echt van Android! Vooral het aanpasbare aspect en dat het mooi werkt met alle diensten van Google. Bij Android heb je ook veel meer keuze uit toestellen. Bij Iphone moet je het doen met de Iphone en wat Apple toestaat. Ik heb trouwens een Sony Xperia X in de kleur Rosegold

 • Klinkt goed zeg! Zelf gebruik ik geen van beiden omdat ik het nogal aan de prijs vind en echt niet zoveel neer kan leggen voor een telefoon. Ik heb dus een Huawei en ik vind Android veel fijner werken dan ios (heb ook een iPhone en iPad gehad).

 • Ah de struggle! Ik ben al maanden aan het twijfelen tussen een iPhone 6 en Samsung S7 edge. Vind het zo leuk dat die samsung zo groot is + in prijs schelen de twee toch ook wel veel van elkaar! Benieuwd wat jij gaat kiezen!

 • Ik ben echt een Apple fan! MacBook, iPad, iPod en iPhone. Ik heb echt alles van Apple. Ik ben 2 jaar geleden overgestapt naar een Samsung. De galaxy s5 om wel te verstaan. Maat wat een spijt had ik. Ik heb de telefoon welgeteld 3 maanden gebruikt en ik werd knettergek. Hij liep continu vast, deed dingen op z’n eigen manier en ik kon er gewoon niet mee overweg. Uiteindelijk heb ik hem verkocht en een Apple IPhone SE er voor terug gekocht. Wat een verademing was dat.

 • Absoluut de samsung. Ik vind iPhones zo verschrikkelijk. Zoveel beperkingen en simpelheid, daar word ik echt chagrijning van. Ik ben trouwens een echte HTC fan. Maar de Samsung is een goede tweede.

 • Tja… nooit een iPhone gehad hier, altijd Samsung. En ik blijf bij Samsung ;) Mijn hele schoonfamilie is volledig into Apple. Alles, maar dan ook alles, is van Apple bij hen en ik hoor niks anders dan gedoe met dat merk. En ze betalen er dan ook nog eens bakken geld voor, alleen maar omdat er een appelken op staat. Hahaha! :D

 • Ik heb ook al jaren een iPhone en vind het ook erg lastig om over te stappen Maar ik heb ook wel gehoord dat de Samsung eigenlijk mooiere foto’s maakt. Wie weet stap ik toch nog eens over

 • Vooral dat stukje dat hij niet te breken is, klinkt als muziek in mijn oren. Ik laat dat toestel namelijk om de haverklap weer ergens uit mijn handen glijden en inmiddels is het scherm al redelijk bekrast.
  Momenteel heb ik een Sony Xperia (ben nogal merktrouw en de camera aan de achterzijde is 20MP, voorzijde 8), maar ik sluit een Samsung in de toekomst niet uit.

 • Moet zeggen dat ik altijd Apple fan was, maar sinds ik ben overgeschakeld naar Android vorig jaar (Ik heb een OnePlus) ben ik des te meer fan van Android! De overstap valt echt super goed mee hoor, moet je geen bang voor hebben, het is een kwestie van wennen en binnen de week ben je helemaal mee!

 • Ik heb voor mijn verjaardag vorige maand een Motorola gekregen. Ook een mooi ding maar er zijn nog geen passende hoesjes bij te vinden omdat dit het nieuwste model is. Samsung had ik hiervoor en vond ik ook prima.

 • Ik ben vanaf dag 1 fan van de samsung telefoons. En dan alleen de galaxy versies. Ik heb nu de s7 en ben erg tevreden over. Mijn man heeft de iphone en ik vind het helemaal niets. De punten die jij benoemd vind ik ook erg belangrijk en daarom blijf ik bij de samsung

 • Joandi Loes Tholen says:

  Ik ben een absolute Apple fan! Ik zou echt niets anders meer willen. Maar ik denk altijd dat het echt persoonlijk is wat jij belangrijk vindt aan een telefoon!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.