9 tips om inbraak in de wintermaanden te voorkomen

Nu de winter tijd weer is ingegaan, is het langer donker en wordt het ook eerder donker. Dit is de ideale situatie voor inbrekers om hun slag te slaan. In de wintermaanden zie je een flinke toename in inbraken. Het is daarom verstandig om juist nu even stil te staan bij de veiligheid van je woning. Naast slimme alarmsystemen zijn er ook nog andere praktische tips die ik je graag vertel.

Verhoogde kans op inbraak tijdens wintermaanden. 

In de komende maanden is het verstandig om extra alert te zijn op inbraak. Het aantal inbraken neemt in de maand oktober meestal toe en de piek ligt vaak rond de feestdagen. Tijdens de feestdagen wil jij je hier natuurlijk helemaal niet druk om hoeven maken. Maar zoals je weet: voorkomen is beter dan genezen. Ik geef je daarom 9 tips om in de wintermaanden met een gerust gevoel van huis te gaan. Te beginnen met het aanschaffen van een smart home.

Wat is smart home?

Met de term ‘smarthome’ wordt een huis bedoeld die is voorzien van allerlei slimme apparaten. Waarom apparaten slim worden genoemd? Dat komt omdat ze beschikken over (draadloze) internetverbinding waardoor er contact gemaakt kan worden met servers, diensten en andere apparaten in, rondom en buiten het huis.

Deze apparaten zijn bovendien op allerlei manieren te bedienen: (vaak) met een app, netwerk of met zelfs met je stem. Verder kun je die apparaten vaak ook vanuit een andere locatie bedienen — oftewel: als je op vakantie bent, een weekendje weg of wanneer je een paar blokken verderop bij je vriendin zit te wijn drinken. Smart home is dus ideaal om een alarmsysteem aan toe te voegen.

inbraak voorkomen in de winter

9 tips om inbraak in de wintermaanden te voorkomen

  • Bewoonde indruk. Geef je woning een bewoonde indruk. Even de deur uit? Zet apparaten en lampen aan in de avond. Zo lijkt het altijd alsof er iemand thuis is. Die kan natuurlijk ook op afstand wanneer je smart home hebt.
  • Sluit alle ramen en deuren. Even snel boodschappen doen of de hond uitlaten? Sluit alle ramen en doe deuren op slot. Inbrekers zijn slim en zien wanneer je weggaat en pakken dan hun kans om toe te slaan.
  • Weekendje weg? Vraag de buren of ze je woning in de gaten willen houden. Beschik je niet over een smart home systeem met een slimme stekker? Vraag dan je buren of ze de lampen ‘s avonds aan willen zetten.
  • Haal de sleutel uit het slot. Het lijkt handig een sleutel in het slot houden aan de binnenkant van je huis. Maar inbrekers kunnen simpel en snel de sleutel te pakken krijgen als de sleutel in de deur zit. Ook wanneer je thuis bent, haal de sleutel uit het slot!
  • Waardevolle spullen. Leg waardevolle spullen zoals je camera en laptop uit het zicht. Zo zien inbrekers niet wat er te halen valt.
  • WhatsApp-groep met de buren. Door elkaar op de hoogte te houden en dat met een bord in de wijk zichtbaar te maken, schrik je inbrekers af.
  • Voor een zo optimaal mogelijke bescherming is er het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk geeft aan of een woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie. Het kost een inbreker meer tijd om zo’n woning binnen te komen. Inbrekers slaan deze woningen dus graag over. Je kunt een PKVW-adviseur inschakelen die jouw woning controleert, eventueel maatregelen uitvoert en jou het certificaat verstrekt.
  • Heb je informatie die de politie kan helpen daders op te sporen? Bel dan 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
  • Bel direct 112 wanneer je iets verdachts ziet. Door snel alarm te slaan, is er een grotere kans om inbrekers op te pakken. Daarnaast komt de politie liever te vaak, dan te laat.

Alarmsysteem zonder abonnement! 

Wil je inbrekers afweren? Dan is het toevoegen van een draadloos alarmsysteem de beste oplossing. Smart Home Beveiliging waarschuwt jou door een alarmmelding te sturen bij brand, inbraak of een bezoeker. Gewoon via de app.

Door je woning te beveiligen op de smart home manier kun je camera’s, deur-/raamsensoren en bewegingssensoren toevoegen om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen.

Een alarmsysteem met beveiligingssensoren en een camera zijn praktisch onmogelijk om te omzeilen. Grotere gebieden kun je door middel van smart home beveiligen en hier camera’s en beveiligssensoren voor meerdere gebieden aan toe te voegen. Zo kun je je woning of kantoor optimaal beveiligen. Daarnaast is een alarmsysteem vaak simpel te installeren en dus goed te bedienen via smart home.

Heb jij nog extra tips om inbraak in de wintermaanden te voorkomen? Deel ze dan in de reacties!

Vond je deze info handig om te lezen? Bekijk dan ook eens mijn andere blogartikelen zoals:

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.