Alles wat je moet weten over raamdecoratie

Een handig overzicht met tips en weetjes over raamdecoratie, gordijnen, shades en rolgordijnen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik vertel je alles wat je moet weten over raamdecoratie, zodat het kiezen van raambekleding opeens een stuk makkelijker wordt.

Vooroordelen

Over raamdecoratie bestaan veel vooroordelen. Zo krijgen veel mensen jeuk van rolgordijnen en worden jaloezieën geassocieerd met saaie kantoorpanden. Maar niets is minder waar!

Er zijn namelijk veel verschillende soorten raambekleding mogelijk. Gemaakt van zachte stoffen, verkrijgbaar in honderden kleuren, verduisterend of slechts tegen inkijk, op maat gemaakt of kamerbreed. En zelfs voor schuine zolderramen is de juiste raambekleding te vinden.

Passend bij je woning

Zoek raambekleding die past bij de aard en bouw van je huis. Een jaren dertig woning? Mooie vouwgordijnen geven sfeer en warmte en zijn dus zeker geschikt in een landelijk interieur. Heb je een nieuwbouw met een moderne inrichting? Denk dan aan rolgordijnen waarbij je zelf de hoeveelheid lichtinval kunt kiezen. Zo combineer je privacy en licht op elk tijdstip van de dag.

Kleur bekennen!

Veel mensen neigen naar veilig wit bij het kiezen van raambekleding. Maar durf ook voor kleur te gaan. Dit maakt je interieur namelijk spannend.

Tocht

Heb je enkel glas of last van tocht in huis? Hang dan gordijnen op die gevoerd zijn. Doordat ze dikker en zwaarder zijn, houden ze tocht tegen, maar krijgen ze ook een steviger uiterlijk.

Persoonlijk

Maak raamdecoratie uniek en persoonlijk. Kies voor bijzondere borderranden of brede zijbiezen, uitgevoerd in een andere stof. Tegenwoordig zijn vele mooie afwerkingen mogelijk.

Rolgordijn

Een rolgordijn hoeft niet standaard en saai te zijn. Er zijn tegenwoordig hele mooie rolgordijnen die net even anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen met een print, patroon of tekst.

Op de grond

Accentueer de hoogte van de ruimte door de gordijnen op de grond te laten hangen. Ook geeft het een wat rijkere uitstraling.

Raambekleding in de badkamer

Raamdecoratie kan ook gewoon in de badkamer! Er zijn verschillende producten zoals rolgordijnen met een speciale coating tegen vuil, vocht en bacteriën. En waar wordt raambekleding sneller vies en vet? Juist, de keuken. Ook hier is een rolgordijn met coating heel erg makkelijk!

Help, inkijk!

Mooi, hoge grote ramen. Maar wat doe je tegen inkijk, zonder dat je lichtinval verliest? Een verduisterende rolgordijn is je beste vriend(in)!

Een schuin (zolder)raam?

Er zijn verschillende producten die je op een draai/kiepraam kunt bevestigen. Ideaal, want zo bespaar je ruimte en kun je het ’s avonds toch donker maken.

2 thoughts on “Alles wat je moet weten over raamdecoratie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.