Afscheid van de babykamer; we kijken nog even terug!

Komende zomer willen we Pims babykamer om gaan toveren naar een mooie jongenskamer. Een leuk proces waar ik al een poosje spulletjes voor aan het verzamelen ben. Maar het creëren van iets nieuws, betekent ook afscheid nemen van iets dat me dierbaar is geworden…Afscheid van de babykamer! Tijd om nog even terug te kijken.

De stijl van de babykamer

Het klinkt misschien een beetje gek: “de babykamer is me dierbaar geworden”. Maar mijn beide kinderen hebben allebei in dezelfde babykamer geslapen. Toen we zwanger waren van Roos waren we er namelijk al snel uit de stijl die we wilden hanteren: strak, warm, modern en geen reclameobjecten. Dat wil zeggen: geen Nijntje of andere tv-figuren. Dat is niet ons ding en zeker niet op een kamertje. Bovendien moest het een kamertje worden waar zowel een jongen als een meisje in zou kunnen slapen. Bij mijn eerste zwangerschap wisten we het geslacht niet.

Ons hele huis is modern en warm ingericht, met rustige kleuren en die stijl wilden we doorzetten naar de babykamer van onze kinderen. Dus strakke meubeltjes en grijs- / wit-tinten met een kleuraccent. Alleen rood, de kleur van de liefde, toen het nog voor Roos was. Toen Pim kwam hebben we als kleuraccenten rood en donkerblauw gekozen. Meer dan dat kon ik ook niet aanpassen tijdens mijn tweede zwangerschap. (Waarom niet? Dat lees je hier).

De wandplaat

Al sinds ik me kan herinneren ben ik fan van Keith Haring. Zijn kunstwerken zijn modern, maar stralen toch vrolijkheid en liefde uit. Ze zijn hip, maar stijlvol. Vooral de plaat waarbij twee poppetjes een hart boven hun hoofd houden is geweldig. Het wordt als het ware op handen gedragen. Zo denken wij ook over de liefde voor onze kinderen en dat straalt deze wandplaat uit.

Aangezien ik zelf niet creatief ben bood een vriendin aan de afbeelding voor ons op een houten plaat te schilderen. Ze kan prachtige creaties maken en we waren dan ook heel erg blij dat ze dit aanbood. Het resultaat is een plaatje en hoewel ik nog totaal niet weet waar ik hem zou moeten laten, weet ik wel zeker dat hij niet weggaat als de kamer straks wordt omgetoverd.

Accessoires in de babykamer

Tja, we houden niet van to much, dus de accessoires moesten rustig zijn, maar wel warm. Roos heeft bijna drie jaar in deze kamer geslapen voor ze haar nieuwe kamer op zolder kreeg en toen Pim kwam hebben we wel wat accessoires aangepast. Van alleen rood naar rood/blauw zoals ik al schreef. Maar ook hier, geen poespas, alleen rustige dingen. Dus een klein knuffeltje, een muziek-uiltje van Mrs Loe , een super lieve spaarpot van de Prenatal en ga zo maar door. Inmiddels is er ook een speelgoedkist en behoorlijk wat speelgoed zijn kamer ingeslopen. Laten we dat maar de overgangsfase naar de grote kamer noemen ;)

babykamer

Schommelstoel

Er is één plekje in huis dat ik daadwerkelijk aanbid. Dat is de schommelstoel en die staat in de babykamer. De stoel kreeg ik ooit van mijn oma toen ze naar het verzorgingstehuis ging, omdat schommelen mijn altijd onrustige hoofd rustig maakt. In deze stoel hebben we inmiddels uren, maar dan ook uren, doorgebracht.  Nachtenlang hebben we onze beide kinderen in slaap gewiegd, maar ook nu zit ik nog graag in deze stoel en kijk uit over de tuinen achter ons. Het is absoluut het fijnste plekje in ons huis. Niet alleen zit te stoel heerlijk, maar het schommelen is zo rustgevend. Daarnaast vind ik het bijzonder dat in de kinderkamer van mijn kinderen een oud familieobject staat.  Ik kan echt elke aanstaande ouder aanraden om een schommelstoel in de kinderkamer te plaatsen!

Nog steeds tevreden!

Hoe wel het inmiddels bijna 6 jaar geleden is dat we deze inrichting voor de babykamer bedachten, zou ik hem nog steeds kiezen. Elke dag weer… We zijn nog steeds heel erg tevreden! Nu op naar de ‘grote jongenskamer’ een mooie klus voor de zomer! Ik houd jullie op de hoogte!

Hoe zag jullie babykamer er uit en zou je nog steeds dezelfde kamer maken?

9 thoughts on “Afscheid van de babykamer; we kijken nog even terug!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.