Alles over een bedrijfslening voor je onderneming

Wil je jouw bedrijf uitbreiden, maar heb je het geld momenteel niet om te investeren? Dan besluit je misschien nog even te wachten met de investering. Toch is dit niet nodig. Bij veel geldverstrekkers kun je tegenwoordig namelijk een lening voor je bedrijf afsluiten. Met het geleende geld kun je vervolgens alsnog de gewenste investering doen. Wij kunnen ons voorstellen dat je nog met een aantal vragen zit als je nog niet eerder een bedrijfslening aangevraagd hebt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over een bedrijfslening voor je onderneming.

Waar gebruik je een zakelijke lening voor?

Hierboven gaven we al aan dat je een zakelijke lening kunt gebruiken om te investeren in jouw bedrijf. De meeste ondernemers kiezen voor deze financieringsvorm als zij een langlopende investering in hun bedrijf willen doen. Ondernemers die een zakelijke lening aanvragen, gebruiken het geld onder meer om te investeren in een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Een bedrijfslening biedt bovendien uitkomst als je jouw bedrijf uit wilt breiden.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Voordat je een bedrijfslening aanvraagt, ben je vast en zeker ook benieuwd hoeveel je kunt lenen. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. De hoogte van het bedrag dat je kunt lenen hangt namelijk af van de financiële situatie van jouw bedrijf. Bij het aanvragen van zo’n lening moet je de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van je onderneming uploaden. Een geldverstrekker gebruikt deze gegevens om een aanbod op maat te maken. De hoogte van een zakelijke lening verschilt dus per situatie.


Hoe zit het met aflossen?

Net als voor een particuliere lening geldt ook voor een bedrijfslening dat je deze af moet lossen. Dit doe je door iedere maand een deel van het geleende bedrag terug te betalen. Hoeveel je aflost? Dat hangt af van de hoogte van het bedrag dat je leent en de looptijd die je kiest. Sommige ondernemers delen het bedrag dat zij lenen door de looptijd om een inschatting te maken van het bedrag dat zij iedere maand terug moeten betalen. Helaas is dit niet de juiste aanpak. Bij zakelijk financieren krijg je namelijk ook te maken met rente. Je betaalt bij een bedrijfslening altijd rente over het hele bedrag. Hoe hoog de rente is? Dat hangt af van de rentestand en de geldverstrekker waar je de lening afsluit.


Bedrijfslening aanvragen

Wil je maximaal 250.000 euro lenen? Dan hoef je hier de deur niet voor uit. Bij veel geldverstrekkers kun je dan namelijk online een bedrijfslening aanvragen. Je weet in dat geval binnen 15 minuten of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening en wat de rente en voorwaarden zijn. Hierdoor kun je voor jezelf bepalen of het interessant is om een bedrijfslening aan te vragen. Wil je meer dan 250.000 euro lenen? Dan is online aanvragen niet mogelijk. Maak in dat geval een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken wat de beste optie is voor jouw bedrijf, zodat je geen spijt krijgt van jouw keuze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.