Stijgende gasprijzen? Dit zijn 5 voordelen van infrarood panelen!

Heel Nederland is momenteel in rep en roer over de stijgende gas prijzen. Elke nieuwssite staat er vol mee en social media zie ik veel boze mensen. Mensen die in paniek zijn vanwege de extreem hoge stijging. Hoe kun jij jezelf indekken en besparen op gas én op deze kosten? Heb je de voordelen van infrarood panelen al eens bekeken?! In dit artikel vertel ik je er meer over…

Energie-efficiënt

Infrarood verwarming is een heel efficiënte manier van verwarmen. Dit heeft onder andere te maken met de manier van verwarmen zelf, maar ook met de flexibele schakeling van het verwarmingssysteem zelf. Met met infrarood verwarming is het namelijk mogelijk om de verwarming voor iedere ruimte afzonderlijk aan te passen. Er wordt op dat moment ook alleen verwarmd met het vermogen dat er in de desbetreffende ruimte nodig is, waardoor er dus geen centraal systeem is dat de warmte verdeelt, wat wel het geval is bij CV-aardgas of een warmtepomp. Door te verwarmen met een infrarood paneel kun je dus fors besparen. Infrarood warmte is ook niet ontvankelijk voor tocht of ventilatie, wat verder bijdraagt aan het besparingspotentieel. YAY!

Het Voordeligste alternatief van gas

Vaak zien mensen tegen de energietransitie op omdat ze de indruk hebben dat afstappen van het aardgas forse investeringen met zich meebrengt. Meestal is dit ook wel het geval bij veel alternatieve systemen voor een CV-installatie. Bij infrarood verwarming zijn deze hoge kosten gelukkig niet aan de orde. Het systeem is echt véle malen goedkoper dan bijvoorbeeld een warmtepomp. Zo hoeft er voor infrarood verwarming niet direct, of in veel mindere mate, geïsoleerd te worden om het systeem efficiënt te kunnen laten werken. Plaatsing is daarnaast een stuk goedkoper en heb je met infrarood verwarming niet te maken met service- en onderhoudskosten.

Makkelijk toepasbaar

Infrarood verwarming is zeer eenvoudig toepasbaar. Panelen kunnen gemakkelijk aan het plafond of de wand gemonteerd worden. Een gewoon stroompunt is toereikend om de panelen op aan te sluiten. Het is dan ook geen enkel punt om een infrarood paneel in een bestaande situatie toe te passen, je hoeft er geen hele verbouwing voor te ondergaan.

Comfortabele warmte

Het uiteindelijke doel van een verwarmingssysteem is het leveren van comfort. Dit is bij infrarood verwarming geen enkel punt. Het opwarmen van de omgeving zorgt voor een gelijkmatig comfort, zonder koude trek over de vloer. Daarnaast kun je, door de flexibele regeling van de infrarood verwarming, snel warmte toevoegen wanneer dit gewenst is. Omdat infrarood verwarming met hogere temperaturen werkt ben je ook op zeer koude winterdagen verzekerd van een warme woning, niet geheel onbelangrijk toch?!

Duurzaam verwarmen

Last but not least: Het is met infrarood verwarming mogelijk om volledig duurzaam te verwarmen. Zo kun je kiezen voor groene energie bij jouw energieleverancier, maar je kunt ook denken aan zonnepanelen. Participatie in een duurzame-energie project kan ook een manier zijn om jouw woning groen te verwarmen.

Ga jij overstappen op infrarood verwarmen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.