Lukt het zwanger worden niet?

Zwanger worden is een wens van velen, maar het is lang niet iedereen gegund om dit op eigen kracht voor elkaar te krijgen. Er kunnen tal van redenen zijn waarom de zwangerschap die zo gewenst is, toch uitblijft. Gelukkig hoef je niet met de handen in het haar te staan want er zijn speciale behandelingen te volgen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden van een fertiliteitskliniek zijn. Hier kunnen vele problemen worden aangepakt, maar je kunt hier ook terecht voor praktische oplossingen. Niet iedere uitblijvende zwangerschap is namelijk het gevolg van biologische problematiek. 

Zwanger worden met hulp van een kliniek

Als het niet lukt om zwanger te worden, is het ten eerste belangrijk om te kijken of er een biologische oorzaak van de uitblijvende zwangerschap aan te wijzen is. Dit kan gedaan worden door te kijken of de vrouw goede eicellen produceert en eveneens wordt een analyse gemaakt van het zaad van de man. Het kan zijn dat de eicellen van de vrouw gebreken vertonen, het kan ook zijn dat de man zogenaamd ‘zwak zaad’ heeft. Dat betekent dat er heel weinig zaadcellen geproduceerd worden of cellen die niet genoeg actief zijn.

Na de analyse wordt een behandelingsplan opgesteld. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie baat kunnen hebben bij IVF (In Vitro Fertilisatie). In dit geval wordt de bevruchting buiten het lichaam bewerkstelligt en vervolgens wordt de bevruchte eicel terug in de baarmoederholte geplaatst. Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd in samenwerking met een gespecialiseerd ziekenhuis. 

Hulp bij partners van hetzelfde geslacht

Een kinderwens is niet enkel iets wat heteroseksuele koppels hebben, ook homoseksuele koppels kunnen deze wens koesteren. Het spreekt voor zich dat daar een ander traject voor nodig is. In het geval van twee vrouwen, kan een kinderwenscentrum ingeschakeld worden om een goede zaaddonor te vinden. Zwanger worden via donor wordt hier goed begeleid en er is een grote database van mannen die hun zaad hebben gedoneerd of die dat zouden willen doen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een donor voor te dragen. In de kliniek kan de bevruchting tot stand gebracht worden zonder dat er daadwerkelijk gemeenschap hoeft plaats te vinden. 

Overleg met de specialist

Hopelijk heb je nu meer inzicht in wat een vruchtbaarheidskliniek voor jullie kan betekenen. Als jij graag aan je kinderwens zou willen werken, dan kun je eens contact opnemen met een kliniek. Jullie worden dan uitgenodigd voor een gesprek om te kijken bij welk traject jullie baat zouden kunnen hebben. Kijk even goed naar je verzekering, heb je de juiste polisvoorwaarden dan kan je behandeling voor 100% vergoed worden. Is dit niet het geval, dan kun je een factuur van de kliniek verwachten. Informeer daarom naar de kosten om verrassingen te voorkomen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.