Ambities en kinderopvang combineren, Judith doet het zo

Waarom kiest een moeder voor een gastouder of juist een kindercentrum? In mijn nieuwe rubriek vertellen ambitieuze moeders over het kiezen van kinderopvang en hoe zij dit ervaren.. Hoelang de kindjes worden opgevangen en of ze voor flexibele of juist vaste uren heb gekozen. Zo probeer ik een duidelijk beeld te scheppen voor aanstaande moeders en hen op weg te helpen bij het vinden van de juiste soort opvang, die bij hen past. Judith (39) mama van 2 meiden, haar ambities en kinderopvang combineren doet ze zo:

Hoeveel uur per week werk je? En je eventuele partner? Ik werk ongeveer 40 uur, mijn partner ook zoiets

Vanaf welke leeftijd ben je begonnen met kinderopvang en hoeveel uur wordt jou kind opgevangen in de week? Keira was een jaar, Miya was 3 maanden

Gaat je kind naar een kinderdagverblijf, een gastouder of naar de opa’s en oma’s? Keira was veel bij oma, maar helaas is die ziek geworden, ze zat ook op een kinderdagverblijf. Miya zit op een kinderdagverblijf

Waarom heb je hiervoor gekozen? Het was mijn enige optie. Ik ben niet weg van een gastouder omdat die hun eigen normen en waarden meegeven, en ik houd toch liever wat meer afstand.

Heb je gekozen voor vaste uren of juist flexibele uren? Waarom? Ik heb vaste uren, maar is veel ruimte voor schuiven, omdat ik niet altijd weet of ik ergens heen moet of gewoon thuis werk.

Ambities en kinderopvang

Heeft je kind moeten wennen? Hoelang heeft dit ongeveer geduurd? Dat zou wel moeten, maar ze vonden het allebei meteen heel gezellig. Miya heeft 1x gehad dat ze echt bleef huilen, en dus heb ik vrij genomen en haar de hele dag geknuffeld. Daarna eigenlijk niet meer voorgekomen.

Hoe is de verdeling tussen halen en brengen? Eigenlijk haalt en brengt partner altijd, ik werk thuis, en hij moet toch naar kantoor vlakbij de opvang.

Wat zijn voor jou/jullie de voordelen van kinderopvang? Dat er eigenlijk altijd wel iemand is, dat ik met een gerust hart mijn meisje achter kan laten. Bovendien sluit hun beleid helemaal aan op onze opvoeding. En gaat heel veel in samenspraak.

Wat zijn voor jou/jullie de nadelen van kinderopvang? Wat ik positief vind is dat het niet heel huiselijk is, wat meer schoolachtig, vind ik ook weer een nadeel, dubbel. En de kosten. Waarom niet gewoon een normaal vast bedag per maand ipv dat gedoe met de belasting

Waar hield(en) jij/jullie rekening mee? Wat was voor jou/jullie belangrijk om juist die organisatie of persoon te kiezen? Het werd ons aanbevolen, het is er schoon, gezellig en eten lekker wam in de middag. Ook krijgen ze geen suiker of iets dergelijks.

Houden ze op de opvang hetzelfde ritme aan als thuis? Waarom wel/niet? Wij hebben thuis niet echt een vast ritme of tijden, maar omdat ze zelf heel goed aan geeft wat ze wil, hebben we idd wel met alles redelijk dezelfde tijden van slapen en eten enzo.

Hoe gaat jou opvang om met zieke kinderen? Bij koorts of besmetting thuis blijven. Verkoudheid hoort erbij natuurlijk, daar hoeft je kind niet voor thuis te blijven.

Hoe houd jij het balans tussen werk, gezin en jezelf? Plan je specifieke mama-momentjes? Zou ik wel moeten doen!! Mijn doel voor 2016

Ambities en kinderopvang combineren, hoe doe jij het? Meedoen? Mail naar [email protected]

One thought on “Ambities en kinderopvang combineren, Judith doet het zo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.