Andrea | Niemand komt zonder reden op je pad!

Niemand komt zonder reden op je pad! Recent kwam ik een mooie tekst tegen die mij, zoals wel vaker, aan het denken zette:  “Life doesn’t always introduce you to the people you want to meet. Sometimes, life puts you in touch with the people you need to meet to help you, to hurt you, to leave you, to love you, and to gradually  strenghten you into the person you were meant to be”.

Niemand komt zonder reden op je pad

Wauw das een hele lap tekst! Eigenlijk eentje die je minimaal 2x moet lezen en even op je in moet laten inwerken. Want laat je het bezinken dan kan je niet anders dan concluderen dat deze beste man (David Wolfe) helemaal gelijk heeft. Niemand komt zonder reden op je pad

To help you

Betrek ik dat op mijn eigen leven dan heb ik alle varianten wel meegemaakt( meet to help you, to hurt you, to leave you, to love you, and to gradually  strenghten you). Heel veel mensen die op mijn pad kwamen zijn er nog. Of dit nu in kennissen of hechte vrienden variant is. Eigenlijk hebben ze allemaal ergens iets toegevoegd. Als je daar over nadenkt is dat gewoon heel erg gaaf. Zo woonde ik tijdens mijn huwelijk in een geweldige buurt. Met de één was ik hechter dan met de ander maar stuk voor stuk voelde je een band. Een extra bijzondere band was toch wel met de buurvrouw direct naast mij. Zij wist zo ongeveer als 1e dat ik zwanger was (Buuv, ik ga morgen testen). Toen de bevalling van de oudste startte was ze ook op de hoogte, we hadden een afspraak die ik moest afzeggen. En ja de buuv maakte ik niets wijs . Toen dochterlief geboren was, zonder aanwezigheid van de kraamhulp, was zij de eerste die ons wondertje vasthield terwijl de newborn vader en de verloskundige proosten met een sigaret op een mooie bevalling! Mijn interim kraamhulp was ze. Geloof me, ik lag nog voor pampus maar zij was er en het was mooi! Dat schept een band.

To hurt you, to leave you

Ook pijn heb ik ervaren. Eigenlijk op verschillende manieren. Fysieke, toen er iets “raars” in mijn lever ontdekt werd. Maar natuurlijk ook het moment waarop ik afscheid moest nemen van het “gezin”, Ja, dat deed pijn. Soms is het echt beter, maar het doet zeer, heel zeer!       Je ideaalbeeld, misschien nog wel het meeste voor de kids, valt als een kaartenhuis in elkaar. Maar ook dit moment in je leven vormt je, al zie je dat vaak pas later. Want je ontdekt ook weer nieuwe kracht in jezelf. Je ontdekt dingen waarvan je niet wist dat het bestond of dat je het zelf kon. Ook tijdens die periode leer je wie je vrienden zijn. Eigenlijk heb ik niemand verloren, maar er juist nieuwe en heel bijzondere vriendschappen bij gekregen.

Someone to love you

En een situatie als deze biedt ook weer ruimte voor nieuwe liefde. Liefde die anders voelde dan je ooit kende. Het bood mij ruimte om nog twee kinderen meer te omarmen in mijn leven. En geloof me dat ik echt heel bewust voor twee kindertjes had gekozen. Maar ook deze waren zo welkom. Dan vorm je weer een gezin. Een samengesteld gezin. En ben je ineens naast moeder ook “stiefmoeder”. En geloof me, ook deze “mensen” brachten me weer verder in de reis naar “who I was meant to be”.

To gradually  strenghten you into the person you were meant to be

Deze voorbeelden gaan nog maar een paar jaren terug, maar wat als je verder gaat kijken? Wie heeft een mooie bijdrage geleverd aan jouw leven en waarom? Misschien juist die pestkoppen van vroeger wel? Omdat jij nu juist daardoor een onafhankelijke stoere vrouw bent geworden? Of die lieve lerares die wist waar jouw passie lag en je daar altijd bij hielp? Of de meiden van je sportteam? (Ik heb bijvoorbeeld een fantastische tijd gehad met mijn volleybalmeiden.).

En zo kwam niemand of iets zomaar op mijn pad. Iedere situatie, iedere persoon heeft zo zijn/haar bijdrage geleverd aan wie ik nu ben. Of dit nu negatief of positief was.         Persoonlijk vind ik dit een openbaring. Als je namelijk op die manier in het leven kan staan, de goede en minder goede momenten kan zien als leermomenten, een groeiproces voor jezelf, dan is het leven toch nog altijd inspirerend? Dan kan je in moeilijke situaties jezelf staande houden door naast de te verwerken pijn of het verdriet, ook te zien dat dit moment in je leven je weer verder brengt op het kronkelige pad van je leven. En de mooie momenten? Daarvan kan je dubbel en dwars genieten.  Niemand komt zonder reden op je pad!

Ik zeg: Stay patient and trust your journey!

One thought on “Andrea | Niemand komt zonder reden op je pad!

  • Mary-Lou attendeerde me op je blog, mooi geschreven. Ik ben het ermee eens, volgens mij komen mensen niet zonder reden in je leven. Van iedereen kun je leren, of ze nu goed voor je zijn of niet. Het maakt je wijzer, sterker en hopelijk uiteindelijk zelfs liefdevoller.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.