Melissa | Beter worden van fibromyalgie?

Op het bureaublad van Melissa’s computer staat een word-document. Beter worden. Hoewel het internet schreeuwt dat het onmogelijk is, zijn er mensen met fibromyalgie (waaronder ik zelf) die zich een stuk beter voelen na een bepaalde behandeling. Melanie heeft de diagnose inmiddels 3 jaar geleden ontvangen en heeft hier enorm mee gestruggled. Uiteindelijk heeft ze zich erbij neer weten te leggen, vooral omdat het leven al vermoeiend genoeg is. Met een paar harde lessen is ze erachter gekomen dat het verzetten tegen dit fenomeen geen enkele zin heeft.

Hoezo de fibromyalgie geaccepteerd?

Mijn man kan het niet begrijpen dat ik mij er bij neer leg en het accepteer. Hij zou er alles aan doen om beter te worden.. Licht geïrriteerd en op mijn tenen getrapt probeer ik dan uit te leggen dat als artsen zeggen dat er geen oplossing is waarom zou ik dan de hoop hebben dat er wel iets is wat mij kan helpen. En ik ben al zooo moe, ik heb geen energie voor teleurstelling. Maar misschien heeft hij wel gelijk en sla ik mezelf voor m’n harses als ik iets niet zou proberen en het blijkt te helpen. (ja schat je leest het goed: het staat zwart op wit, je hebt een keer gelijk ;))

Wat heb ik al geprobeerd?

 • Alles wat de dokter en reumatoloog aanraden tegen fibromyalgie heb ik geprobeerd.
 • Ik heb antidepressiva geslikt, werkte niet.
 • Ik heb een multidisciplinair traject gevolgd, maar de dames in de groep waren allemaal de 50 gepasseerd en ik loop toch tegen hele andere dingen aan op mijn leeftijd. Dit werkte voor mij dus ook niet.
 • Ik heb slaaptabletten geslikt. Los van het feit dat ik het idee kreeg dat ik langer sliep merkte mijn man op dat ik erg onrustig slaap met die tabletten. Waardoor mijn lichaam weer niet genoeg ontspant.
 • Zwaardere pijnstillers, nadeel is dat het na een poos niet meer werkt. Dat als het überhaupt al voldoende werkt.
 • Ik heb een suiker vrij dieet gedaan, super goed en gezond. Maar enorm veel werk en dus lastig vol te houden. Ik heb een heleboel fysio’s gezien, echt een heleboel. Ze kneden mijn rug een beetje los maar verder kunnen ze weinig voor me betekenen.
 • Na wat gegoogle kwam ik op het middel palmitoylethanolamide ook wel PEA. Het is een lichaamseigen stof en helpt bij de ondersteuning van je zenuwstelsel en zou de vermoeidheid moeten verminderen. Maar dan moet je het wel innemen….

Ik heb al best wel wat geprobeerd dus, helaas zonder positief resultaat.

Eigenlijk ging het allemaal wel goed toen ik eenmaal hersteld was van de bevalling. We gingen gezellig weekendjes weg met vrienden en naar verjaardagen. Hier eten, daar eten, shoppen en boodschappen doen. Ik heb het huishouden weer helemaal over genomen en ik voelde me eigenlijk wel goed.

En dan slaat het weer om, en ik ook

Maar de laatste dagen is het helemaal niks, geen energie en overal pijn. Mijn oud tante was altijd futloos, ik begrijp nu wat ze bedoeld. Het weer is omgeslagen en ik voel dit in elke centimeter van mijn lijf. Alles is vermoeiend, alles wordt negatief en een stukje dramatischer. Het afvallen lukt niet, het huis is smerig en rommelig, de beesten luisteren niet, enzovoorts. Dit is het moment waar ik normaal gesproken alles laat verzaken en ik in mijn slobbertrui op de bank pulptv zit te kijken. Eigenlijk zouden we een weekendje met vrienden door brengen maar ik heb er geen energie voor. Hoe gezellig het ook klinkt ik blijf liever in mijn eigen bed met de dekens over me heen.

Naast dat het met een baby niet echt meer een optie is om helemaal niks te doen, moet ik mij er echt even toe zetten om een behandeling te gaan beginnen. Maar wat gaan we proberen?

Welke behandeling kies ik dan tegen mijn fibromyalgie?

Na wat adviezen en wat gegoogle heb ik een lijstje gemaakt en opgeslagen op mijn bureaublad. De volgende dingen staan in het word-documentje:

 • Lichaam ontzuren dmv druppels
 • Natuurlijke pijnstillers
 • Meridiaantherapie
 • Bioresonantie
 • MSM en glucosamine

Ik heb het even laten indalen en gekozen voor de bioresonantie behandeling. Ik kan mij hier wel in vinden. De eerste praktijk waar ik contact mee had opgenomen heeft een wachtlijst van 4 a 5 maanden!! Oeps. Gelukkig zijn er meer praktijken in de buurt die deze behandeling doen. Nu hopen dat ik snel terecht kan en wie weet! Gelukkig is de kleine Bram een zeer vrolijke baby en als hij naar me lacht voel ik mij heel even een stukje beter.

Afbeelding fibromyalgie: Shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.