Dansend trampoline springen, mijn ervaring met jumping fitness

Je kunt bijna in elke straat van een kindvriendelijke buurt wel een trampoline vinden. Onze overburen, de buren van mijn schoonouders, een vriendje van onze dochter op de buurt in de voortuin. Trampolines worden met de dag populairder. Ik zie hele trampoline parken de grond uitschieten en mijn dochter is niet te stoppen als ze er een ziet. Helaas kunnen wij geen trampoline kopen omdat we in een appartement wonen en zoiets past nou niet echt op ons balkon haha. Maar wist jij dat er ontzettend veel gezondheidsvoordelen aan trampoline springen verbonden zit? En dat ik een blauwe maandag op jumping fitness heb gezeten? Ik vertel je erover in deze blog :-D

Trampoline springen helpt met gewichtsbeheersing

Jullie weten dat ik niet graag over afvallen schrijf, maar trampoline springen is wel echt een geweldige manier om wat aan je gewicht te doen. Ik heb dus een poosje op jumping fitness gezeten, omdat ik niet zo heel erg blij was met wat ik in de spiegel zag. Tante cojona, het binnen zitten, het heeft ervoor gezorgd dat ik flink ben aangekomen. En met flink bedoel ik zo’n 25 tot 30 kilo. Jep. Dat is wel ff schrikken als je dan ineens weer op de weegschaal staat.

Wat is jumping fitness dan cass?

Jumping fitness is dus springend allerlei oefeningen uitvoeren muziek. Soms moet je keihard springen en tussendoor springend dansjes doen op een trampoline. Wel met een stok ervoor hoor, en een kleinere trampoline, anders vlieg je zo de zaal uit met dat tempo haha! Zoiets noem je trouwens een fitnesstrampoline. Dagelijks 30 minuten jumpen helpt om af te vallen en het versterken van je spieren. Geloof me je gebruikt alle spieren wanneer je goed springt, vooral je core. En mocht je niet weten wat je core is: je rug en romp. Hysterisch is het hoor. Echt afmatten. Een les duurt een uur waarvan 45 minuten jumpen en 15 minuten BBB: benen, buik en billen. Geloof me, het is echt kapot gaan.

Geen spierpijn door trampoline springen? Bullshit! Wel veel calorieën verbranden!

En hoewel ik op meerdere platformen lees dat je er geen spierpijn van krijgt: is dit dikke onzin. Ik heb zeker wel spierpijn ervan gehad. Maar hey, ik ben ook niet topfit ofzo…Maar qua afvallen… Ik heb voor de grap eens mijn fitbit aangezet tijdens een trampoline springen training en in één uur tijd heb ik toen bijna 600 kilo calorieën verbrandt. Wow!

Waarom ben je gestopt met trampoline springen?

Mocht je je afvragen waarom ik het niet meer doe? De lessen waren altijd rond 20.00 uur en met mijn routine (5 uur opstaan en 22.00 uur slapen) is dat geen doen. Na een sportsessie krijg ik namelijk altijd een mega energie kick. Het resultaat: op de dagen dat ik de lessen volgde, had ik plafond dienst en sliep ik pas tegen een uur of 02:00. Heel mijn routine door de war. Voor mij is in de ochtend sporten dus veel beter, maar dan was er geen jumping fitness les te boeken helaas.

Verder kreeg ik helaas last van mijn knieën. Wat ik jammer vond is dat ik de lessen op maandag en woensdag had. Tussen maandag en woensdag was maar 1 dag, van woensdag naar maandag duurde dan weer heel erg lang. Ik denk dat als er meer tijd tussen maandag en woensdag had gezeten, ik misschien nog wel was doorgegaan. Maar de pijn in mijn knieën in combinatie met het verklooien van mijn routine was voor mij doorslag gevend om te stoppen.

Ik vind het oprecht heel erg jammer want ik vond het wel echt ontzettend leuk om te doen. Voor ik heen moest, had ik nooit zin. Maar eenmaal gedaan voelde ik me altijd heel erg voldaan en energiek.

Ik spring wel lekker bij de buren op de trampoline of ga wel een keer met Leia naar een trampoline park. Heb jij wel eens een lesje jumping fitness geprobeerd? Ben wel benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het weten in de reacties?

Photo by Jasper Garratt on Unsplash

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.