Tips voor het verpakken van pallets

Misschien ben jij een businessmom met een een goedlopende webshop en beginnen de pakketten de pan uit de rijzen. Je moet met pallets gaan werken en deze ook klaarmaken voor transport. Maar hoe verpak je de pallets goed zodat de bestellingen intact blijven? Ik geef je in dit artikel tips voor het verpakken van pallets.

Pallets, niet alleen voor meubels maken

Hoewel je met pallets hele toffe meubelen kunt maken, zijn deze houten constructies vooral gemaakt om het transport van producten / goederen makkelijker te laten lopen. Doormiddel van pallets kun je de goederen ook veel makkelijker opslaan in een magazine, bijvoorbeeld wanneer je een bulk voorraad hebt ingeslagen voor jouw webshop.

pallets verpakken

Goederen vervoeren op pallets

Wil je goederen gaan vervoeren op pallets dan moet je deze in folie wikkelen. Door pallets (en jouw goederen) op deze manier te verpakken, bescherm je de goederen tijdens het transport proces tegen beschadigingen. Ook raak je op deze manier minder snel pakketten kwijt.

Soorten pallets

Naast de welbekende houten pallets, bestaan er tegenwoordig ook pallets gemaakt van kunststof. Ook zijn er kartonnen pallets, maar wanneer je met pakketten werkt, lijkt me het niet geheel verstandig om daar een kartonnen pallet voor te gebruiken. Mijn advies is dan ook om te kiezen voor hout of kunststof. Kies je voor houten pallets, plaats dan altijd een onderplaat om de te stapelen product dozen niet te beschadigen.

pyramide stapelen fout pallets verpakken
Dit is dus niet de juiste manier van stapelen.

Stapelen in kolommen, niet laten uitsteken en vlak houden

Bij het stapelen op een pallet is het handig om in kolom vorm te werken. Dit heb ik geleerd toen ik in mijn studententijd nog bij een drukkerij werkte voor schoolboeken. Zorg er verder ook voor dat de pakketten niet uitsteken en precies op de pallet zijn gestapeld. Daarnaast is het verstandig om de gestapelde kolommen vlak te houden. Dus geen scheve piramide toren met aan de ene zijde 40 dozen en aan de andere kant 15 waardoor er hoogte verschil is. Zo voorkom je beschadigingen en het omvallen van een pallet

Pallet verpakken met folie

Voor je gaat beginnen met verpakken met folie, raad ik je aan om de pallets af te sluiten met topvellen. Topvellen gebruik je ter bescherming van je goederen tegen vocht, vuil en stof. Gebruik vervolgens krimpfolie om de pallet vervolgens in te wikkelen. Wikkel ook om de onderkant van de pallet voor extra versteviging.

succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.