Wat zijn de 3 leukste investeringen als ondernemer?

Dingen die geld kosten, vinden we over het algemeen niet leuk. Tenzij je ondernemer bent en je de gemaakte onkosten als investeringen kunt opvoeren in de administratie. Dan heb je er op die manier sowieso voordeel van. Maar wat zijn nu de leukste investeringen die je als ondernemer kunt doen? Die zet ik in dit artikel voor je op een rij.

1: Auto van de zaak

Sommigen vinden een auto gewoon een handig vervoermiddel dat je van A naar B brengt. Maar de echte autoliefhebber ziet dat anders. Zodra er dan ook een auto van de zaak uitgezocht mag worden, springen zij een gat in de lucht. Dan kan de grote zoektocht beginnen. Want er zijn heel veel automerken en -types, maar dan zijn er ook nog al die verschillende opties en uitbreidingspakketten. Voor de liefhebber een walhalla!

Wanneer er vooraf een duidelijk budget is afgesproken, weet je als ondernemer waar je je op moet richten in je zoektocht. Wordt het bijvoorbeeld een typische directeursauto of ga je voor iets meer ‘down to earth’? Het grote voordeel van een nieuwe auto, of het nu koop of lease wordt, is dat je er de eerste jaren op kunt rekenen dat je geen reparaties nodig hebt. Alles werkt, alles is nog nieuw… wat een zegen!

2: Marketing

Eerlijk is eerlijk: het is gewoon leuk om je bedrijfsnaam op een billboard te zien staan of te horen in een radiocommercial. En als dat goed gebeurt, levert het je nog omzet ook op, dus dan is het een prima investering. Nu is marketing uiteraard een heel breed begrip, dus je kunt alle kanten op met je budget. Ga je heel erg inzetten op online marketing, ga je de plaatselijke sportclubs sponsoren of kies je toch voor een landelijke radiocampagne?

Je kunt het ook wat kleiner houden, maar wel minstens net zo leuk: door relatiegeschenken te kopen die je kunt weggeven. Pennen graveren met je bedrijfslogo bijvoorbeeld of sokken bedrukken met een mooi design inclusief je bedrijfsnaam. Een waterdrinkfles, een handig notitieblok of een rugzak met opdruk: er is van alles mogelijk. En allemaal aftrekbare kosten, dus maak er wat moois van.

investeringen als ondernemer design bureaustoel werkplek thuiskantoor

3: Werkplek

De plek waar je een groot deel van de dag doorbrengt is logischerwijs ook een aftrekpost voor de belasting. Dus als jij drie extra grote schermen wil om alles goed te kunnen zien, dan kun je die gewoon aanschaffen. Ook op ergonomie hoef je zeker niet te besparen, want het is alleen maar goed voor je gezondheid dat je een goede bureaustoel en een zit/sta-bureau gebruikt. Maak er je ideale werkplek van!

Wat vond jij een van de leukste investeringen die je hebt gedaan als ondernemer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.