De eerste verjaardag: bijzonder

De eerste verjaardag van je kind. Het is toch héél bijzonder. Ik keek er heel erg naar uit, maar zag er ook tegelijk tegenop, want ja, wat gaat de tijd snel! Vandaag wil ik met jullie delen hoe wij het hebben gevierd. We hebben ervoor  gekozen het verjaardagsfeestje in het weekend te houden, ondanks dat zoonlief eigenlijk op een doordeweekse dag jarig was.

De eerste verjaardag, het feestje!

Héél veel cadeautjes, gasten en een enorme slagroomtaart voor de nieuwbakken dreumes. Mocht je dit ook willen doen met jouw jarige prinsje of prinsesje, heb ik een paar tips.

  1. Onthoud dat 1-jarige kindjes vaak nog best wel last van drukte hebben (en het dus niet altijd zo leuk vinden als jij vindt dat hij/zij het moet vinden). Zoonlief was halverwege het feestje zo moe en daardoor vervelend, dat ik hem lekker even in bed heb gelegd. Eventjes weg uit de drukte en na een halfuurtje weer helemaal op en top fit.
  2. Slagroomtaart voor jouw jarige? Leg een paar opengeknipte vuilniszakken onder de stoel op de vloer en koop een véél te groot verfschort met mouwen bij de speelgoedwinkel om de hoek. Zoonlief zat helemaal onder de slagroom, maar van zijn kleertjes is niets vies geworden!
  3. Markeer je feestje af met een begin- en eindtijd. We kennen allemaal de gasten die graag wat langer willen blijven hangen, maar wat jouw jarige waarschijnlijk het liefst wil, is lekker nog even rustig worden bij papa en mama en lekker op een normale tijd (voor hem/haar) naar bed.
  4. Houd er rekening mee dat je kindje na het feestje toch wat overstuur kan worden, door alle prikkels die hij/zij heeft moeten verwerken. Je kunt er niets aan doen, maar dan weet je het vast.

de eerste verjaardag

De dag zelf

Op de eerste verjaardag zelf hebben manlief en ik lekker allebei vrij genomen. We hebben een héérlijk gezinsdagje gehad en zijn begonnen met dát waar we zoonlief het meest blij mee maken: zwemmen! Na een ochtendje zwemmen en een lekker broodje buiten de deur is het natuurlijk alweer tijd voor een middagslaapje (en rust voor paps en mams:) ). ‘s Middags zijn we naar een wandelplekje en pannenkoekenboerderij geweest, waar we heerlijk hebben rondgestruind. Er was zelfs een schommel waar zoonlief samen met papa op kon! En de poffertjes vielen ook érg goed. Persoonlijk denk ik dat zo’n dagje voor een 1-jarige leuker is, dan zo’n groot feestje. We konden zien dat hij aan het genieten was. Heerlijk!

de eerste verjaardag

Trakteren bij de opvang

Natuurlijk had mama haar hoofd nog even gebroken over de traktatie bij de opvang. Want ondanks dat het lekker mag zijn, wil ik er toch een gezonde touch aan geven. Ik heb gekozen voor spiesjes van meloen, mango, aardbei met een pannenkoekje. Na even voorproeven bleek ik dit erg lekker en ook nog eens leuk om te zien! Bij de andere kindjes was het in elk geval goed gevallen en zoonlief vond het zelf ook erg lekker!

de eerste verjaardag

Al met al hebben we echt een paar topdagen gehad, met grotere en kleinere feestjes. En nu weer door naar het ritme, gezond(er) eten en me lekker blijven verbazen over hoe snel het allemaal gaat! Voordat we het weten gaan we van de eerste verjaardag naar de tweede. Maar laten we dat nog even vergeten.

Hoe vier jij de verjaardagen van de kids het liefst?

3 thoughts on “De eerste verjaardag: bijzonder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.