Moeder van een prematuur zijn is iets om trots op te zijn

Vandaag geven we het woord aan Christina Jolling (26) en mama van één zoon. Sem is geboren bij een zwangerschap van 26.2 weken en is nu 12 maanden. Christina doet mee met de rubriek omdat praten en schrijven over de bevalling en alles daaromheen haar helpt bij de verwerking. Moeder van een prematuur zijn is iets om trots op te zijn aldus Christina, Lees je mee?

Vandaag geven we het woord aan Christina Jolling (26) en mama van één zoon. Sem is geboren bij een zwangerschap van 26.2 weken en is nu 12 maanden. Christina doet mee met de rubriek omdat praten en schrijven over de bevalling en alles daaromheen haar helpt bij de verwerking.

Hoe verliep je bevalling: heel vlot, op natuurlijke wijze, er werd zelfs wat gelachen tijdens de bevalling

Hoe vond je de omschakeling naar opeens moeder zijn door de vroeggeboorte? Voelde me nog niet meteen moeder want ik mocht zelf geen beslissingen nemen, alles hing af van de dokters en verplegers, stilaan begon ik me meer een moeder te voelen toen ik ook Sem beter leerde kennen en tegen de verpleegsters en dokters kon zeggen wat hij wel en niet graag had, dit gaf mij het gevoel dat ik hem toch het beste kende

Hoe ben jij omgegaan met de achtbaan van emoties? Spijtig genoeg reageerde ik me wel eens af op m’n man

Hoe vond je het om constant heen en weer te reizen naar het ziekenhuis i.p.v. van je kindje thuis te hebben? Heel vermoeiend, ’s avonds laat wou ik graag naar huis omdat ik zo moe was maar van zodra we vertrokken naar huis wou ik niets liever dan bij m’n zoontje blijven.. Thuis bleef het kamertje zo leeg.. M’n buik was leeg.. Het plaatje klopte niet. Wat heeft de vroeggeboorte met je relatie gedaan? Tijdens het ziekenhuisverblijf was ik veel kwader, om allerlei stomme kleine dingen.. Gelukkig heeft hij me dat nooit kwalijk genomen.. En achteraf werd alles weer stilletjes aan normaal. Maar dit had ik echt niet met iemand anders dan hem kunnen/willen doen. Het heeft ons sterk en dankbaar gemaakt

moeder van een prematuur

Hoe vind je dat buitenstaanders zoals familie en vrienden zijn omgegaan en omgaan met de situatie? Heel goed, onze wensen werden gerespecteerd.. We hebben heel lang na de thuiskomst gevraagd om handen te wassen en te ontsmetten.. Hebben hem ook niet zo snel aan iedereen gegeven.. Pas toen wij er klaar voor waren.

Jouw ultieme tip aan andere prematuur moeders: probeer toch te genieten van de momenten dat je samen bent, het buidelen.. Alle kleine stapjes vooruit die dan gemaakt worden zijn echt momenten om van te genieten!

Jouw ultieme tip aan buitenstaanders: als je vragen hebt stel ze dan, maar respecteer ook gewoon het feit dat dit kindje misschien niet zo snel gepakt kan worden.. Luister naar de wensen van de ouders

“Moeder van een prematuur zijn is iets om trots op te zijn!”

Hoe heb jij het eerste jaar ervaren? Het is omgevlogen! Onvoorstelbaar snel is dat gegaan.. Als ik nu kan terugkijken naar wat hij heeft bereikt in dat eerste jaar ben ik ongelofelijk fier!

Hoe heb jij de eerste verjaardag gevierd? Met slingers en ballonnen, feesthoedjes, taart, cadeaus en de hele familie erbij

Keek je uit naar de verjaardag of had je er veel moeite mee? Enkele weken op voorhand had ik er veel moeite mee en ik verwachtte dat ik dat die dag ook zo hebben op het feestje maar dit was totaal niet zo.. Heb er gewoon even hard van genoten als onze kleine man!

Ook een mama van een prematuur en wil je graag je verhaal kwijt? Mail naar [email protected]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.