De voordelen van een duurzame yogamat

Bij yoga staat gezondheid en welzijn van mens en natuur centraal. Daarom is het belangrijk dat de yogamat ook bijdraagt aan een goede gezondheid. Logisch toch? Toch zijn niet alle matten even duurzaam en veilig als wij denken. Wij leggen je uit wat de voordelen zijn van een écht duurzame yogamat.

Beter voor het milieu

Allereest is een duurzame yogamat milieuvriendelijker dan een reguliere yogamat. Veel traditionele yogamatten worden geproduceerd met schadelijke stoffen. Duurzame yogamatten worden doorgaans gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen zoals jute, katoen of rubber of van gerecycelde stoffen zoals gerecycled PVC. Deze zijn een stuk beter voor het milieu.

Langere levensduur

Een duurzame yogamat is vaak gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor gaat de yogamat velen langer mee dan een reguliere yogamat. Dat betekent dat je veel minder snel een nieuwe yogamat hoeft te kopen wat je flink wat kosten zal besparen. Daarnaast produceer je ook minder afval omdat je de mat veel minder vaak hoeft te vervangen. 

De voordelen van een duurzame yogamat

Beter voor de gezondheid

Hoe mooi is het als je yogamat bijdraagt aan een betere gezondheid! Goedkopere yogamatten bevatten vaak synthetische materialen. Deze matten hebben ook vaak een chemische geur.  

Goedkope yogamatten kunnen ook chemicaliën als ftalaten bevatten. Dit zijn weekmaker die gebruikt worden om plastic en kunststof zacht en flexibel te maken. Veel en langdurig contact met weekmakers kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Een yogamat van natuurlijke materialen is veilig te gebruiken en is vrij van giftstoffen.Wat ook weer fijn is voor zwangerschapsyoga.

Yogamatten van KURMA yoga

Wil jij een écht duurzame yogamat kopen? Dan zou ik zeker eens kijken op de webshop van KURMA yoga. 

Yogamatten van het merk KURMA zijn 100% duurzaam, vrij van schadelijke stoffen (zoals ftalaten) en gaan erg lang mee. Een yogamat waar je jarenlang plezier van zult hebben! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.