Wat is er nodig voor een nieuwe badkamer?

Wordt het tijd dat je de badkamer gaat vervangen? Dat is een ingrijpende klus in je huis, maar als het eenmaal is gedaan heb je er jaren plezier van. Een badkamer gaat gemiddeld tien jaar lang mee. Omdat het een tijdje meegaat, wil je wel de juiste stijl en producten kiezen. Daarom vind je in dit artikel een stappenplan om stapsgewijs de nieuwe badkamer aan te pakken. 

Bad of douche

In een badkamer hoort uiteraard een douche of een bad. Daar draait het idee van de badkamer om, dus dit mag je echt niet missen. Als je geen ruimte hebt voor een bad, dan kun je alleen een douche laten installeren. Douches zorgen gelukkig net zo goed voor dat ontspannen gevoel als een warm bad. Wil je extra luxe genieten? Kies dan voor een regendouche die lijkt op een tropische regenval. 

Sanitair

Onder sanitair worden dingen verstaan zoals een wastafel, kranen en andere meubels voor in de badkamer. Omdat je badkamer lang mee hoort te gaan, wil je graag goede merken kopen die niet te snel beschadigen of lelijk worden. Merken zoals Grohe of Geberit voldoen aan deze eisen. Qua styling kun je met sanitair nu ook veel kanten op, zoals mat, metallic, goud of rosé. 

Wat is er nodig voor een nieuwe badkamer? witte wastafel met gouden kraan
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Badkamerradiator

Onmisbaar in de Nederlandse badkamer is een badkamerradiator. Je wil de badkamer elke dag graag luchten, maar in de wintermaanden kan dit fris aanvoelen. Een radiator is dan zeker geen overbodige luxe. Je kunt dan kiezen voor een elektrische radiator die een stuk minder kost dan de klassieke centrale verwarming. Om nog meer te besparen op verwarming is een slim systeem een goede keuze. Je verwarmt de badkamer alleen op het moment dat je in de badkamer bent. 

Wc en bidet

Het fijnste is om de wc apart te hebben, maar als de ruimtes beperkt zijn dan vind je de wc meestal in de badkamer. Ook deze is volledig aan te passen op de rest van het interieur in de badkamer. Verrassend genoeg zie je het bidet steeds meer zijn intrede doen in de Nederlandse badkamer. Een reden kan zijn is dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan persoonlijke verzorging en hygiëne. 

woman with wineglass and flowers in bathtub  warm bad nieuwe badkamer
Photo by Monstera on Pexels.com

Tegels 

Met de laag tegels hoor je te beginnen als je de badkamer laat plaatsen. Tegels zijn belangrijk voor de styling van de badkamer en daarom in allerlei kleuren verkrijgbaar. Kies voor je favoriete stijl: natuurlijk, botanisch, industrieel of strak. Zo ben je nog jarenlang blij met je badkamer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.