Een stijlvolle badkamer, zo pak je het aan!

Vraagt je badkamer om een opfrisbeurt, maar weet je niet hoe je een stijlvolle badkamer creëert? We helpen je graag op weg met de beste tips voor een stijlvolle badkamer. Lees dus gauw verder en ontdek waar je op moet letten wanneer het gaat om kleur en verlichting. Lees daarnaast alles over badkamermeubels en ontdek hoe je naast een stijlvolle badkamer, ook een stijlvol toilet creëert.  

Zorg dat kleuren goed bij elkaar passen

Kleur bepaalt de basis van je badkamer. Zorg daarom dat kleuren mooi op elkaar aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor een wandtegel in een lichte kleur en een iets donkerdere vloertegel. Heb je in een inloopdouche? Kies dan voor dezelfde vloertegel in de inloopdouche als in de rest van de badkamer voor een mooi geheel. 

Kies je liever voor een zwarte badkamer? Kies dan voor donkere tegels in combinatie met zwart sanitair. Combineer dit vervolgens met zwarte meubels of badkamermeubels van hout voor een mooi contrast.  

Ideale badkamer keuken Creeer je eigen home spa in de badkamer stijlvolle badkamer

Kies de juiste verlichting

Kleuren en meubels in een badkamer komen extra goed tot hun recht, wanneer je gebruikmaakt van de juiste verlichting. Voldoende verlichting zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je badkamer optisch ruimer lijkt. Kies daarom voor spotjes verspreid over het gehele plafond en combineer dit met mooie wandverlichting.

Wil je graag extra sfeer creëren in de badkamer? Maak dan gebruik van ambiance verlichting. Deze verlichting plaats je tussen het wastafelblad en het badkamermeubel, waardoor er een extra luxe en stijlvolle uitstraling ontstaat. 

Creëer voldoende opbergruimte

In een stijlvolle badkamer vind je weinig rondslingerende voorwerpen terug. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Denk hierbij aan een kolomkast, een badkamermeubel en een nis voor shampooflessen. 

Beschikt je woning over een kleine badkamer? Kies dan voor zwevende badmeubels. Hierdoor lijkt je badkamer ruim en houd je de vloer vrij, zodat je deze altijd eenvoudig schoon kunt maken. 

Ook in een ruime badkamer komen zwevende badkamermeubels goed tot hun recht. In een grote badkamer kun je echter ook goed kiezen voor staande badmeubels. Dit past bijvoorbeeld uitstekend in een klassieke of landelijke badkamer.

stijlvolle badkamer Ideale badkamer Creeer je eigen home spa in de badkamer

Niet alleen een stijlvolle badkamer, maar ook een stijlvol toilet?

Ga je je badkamer onder handen nemen? Vergeet het toilet niet! Wanneer je alle sanitaire voorzieningen in één keer aanpakt, bespaar je kosten en tijd. 

Stijl creëren in het toilet doe je op dezelfde manier als in een badkamer. Zorg dus voor de juiste kleurcombinaties, goede verlichting en voldoende opbergruimte. Kies daarnaast voor een stijlvolle fonteinset. Een fonteinset bestaat uit een fontein, een fonteinkraan, sifon, afvoerplug en bevestigingsmateriaal. 

One thought on “Een stijlvolle badkamer, zo pak je het aan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.