Warmte aan een industrieel interieur toevoegen doe je zo

Een industrieel interieur is en blijft een populaire woonstijl. Logisch ook wel, want deze stijl is zo breed toepasbaar. En mocht je nog steeds denken dat industrieel een kille woonstijl betreft, dan wil ik je direct even uit deze droom halen. Niets is namelijk minder waar. Een industriële woonstijl is wellicht wat sober en donker, maar alles behalve kil. Medio 2022 worden er steeds meer warme elementen aan deze razend populaire woonstijl toegevoegd. In dit artikel gaan we wat dieper in op de kleuren die binnen een industrieel interieur horen en hoe je meer warmte toevoegd aan deze woonstijl.

Welke kleuren in een industrieel interieur?

De industriële woonstijl haalt zijn oorsprong uit New York, waar vroeger leegstaande fabriekspanden werden omgebouwd tot woningen en loften. In zo’n loft waren leidingen en bakstenen muren vaak nog zichtbaar. Voor een industriële woonstijl zijn zwart, grijs en bruin dan ook zeer kenmerkende kleuren. Tegenwoordig zie je ook steeds meer lichtere kleuren voorbij komen in een industrieel interieur. Taupe tinten zijn hierin een mega groot succes.

Warmte aan een industrieel interieur toevoegen doe je zo In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur industriele lamp

Hoe voeg je warmte toe aan een industrieel?

De industriële woonstijl is een feestje aan materialen. Denk aan harde materialen zoals betonnen vloeren en bakstenen muren, maar ook zwart gepoedercoate kasten met leer accenten. Wanneer je beton combineert met levende materialen zoals leer of touw, breng je meteen weer wat warmte in je interieur. Dus planken met leren dragers, schapenvachtjes en leren kussens. Maar denk ook aan een robuuste eettafel gemaakt van mahony hout en speel veel met verlichting. Verlichting kan een ruimte namelijk maken of breken. Maak het geheel af door meerdere industriële vloerkleden over elkaar heen te plaatsen, dit creëert meteen een speels affect.

Wat vind jij van de industriële woonstijl? Welke stijl heb jij in huis? Laat je het weten in de reacties hieronder? Vind ik leuk!

One thought on “Warmte aan een industrieel interieur toevoegen doe je zo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.