Populaire en superzachte woontrend: Teddy stof is hot!

Wie mij een beetje volgt op instagram, heeft het waarschijnlijk al gezien. Maar teddy stof is helemaal terug van weggeweest en als je mij dus inderdaad een beetje hebt gevolgd, weet je dat ik twee super leuke teddy stof stoeltjes in mijn kersverse salon heb staan. Leek me dan ook wel tof om een kort artikel te wijden aan dit heerlijke stofje.

Laten we eerst met een paar leuke feitjes beginnen over onze vriend Teddy:

  • Wist je dat Teddy stof ook wel Bouclé wordt genoemd?
  • En dat Bouclé ‘lus’ betekent in het Frans?
  • En wist je dan ook dat Teddy stof razend populair is geworden door het prestigieuze Franse modehuis Chanel? Coco was de eerste die teddy stof gebruikte in haar mantelpakjes. Pas later is deze stof opgepakt door de interieurwereld.
  • Teddy wordt gemaakt door een speciale weeftechniek: het twijnen van twee gespannen draden. Hierbij is de ene draad minder gespannen dan de andere waardoor er lusjes ontstaan. Vandaar ook de naam Bouclé, wat Lus betekent in het Frans.
  • Wist je trouwens ook al dat Teddy stof een stuk minder snel slijt dan andere stoffen? Dit komt door de speciale weeftechniek.
  • En had ik al gezegd dat teddy stof super zacht en knuffelbaar is?
teddy stof interieur

Teddy stof toepassen in jouw interieur? Less is more…

En hoewel ik snap dat je het liefst je huis volledig bekleed met teddy, moet ik je wel zeggen: less is more. Combineer 2 of 3 teddy items met de meubels bij DoaBuy om een mooie balans te houden. Zo heb ik in de salon twee stoeltjes met zwart metalen stel waarbij de rugleuning en het zitvlak van teddy stof zijn gemaakt. Voor de rest heb ik geen teddy stof toegevoegd, hoewel mijn oog onlangs wel is gevallen op een super leuk en klein bankje met deze geweldige knuffelbare stof.

Combineer teddy overigens liever niet met fluweel stoffen. Dat wordt een beetje te veel van het goede. Maar in een industrieel interieur, of een urban jungle huis is deze trend helemaal te gek!

succes en veel plezier met het toepassen van deze woontrend in jouw interieur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.