Zó geniet je ook in de winter van je balkon

Op je balkon zitten in de winter met een bak warme chocomelk, een glaasje gluhwein of gewoon een bakkie koffie? Het kan gewoon, maar dan dien je wel wat aanpassingen te doen aan je balkon (of dakterras). Als bewoner in een appartement met balkon, kan ik je alles vertellen over het winterklaar maken van jouw balkon. Lees dus lekker verder om wat bruikbare tips te ontvangen.

1. Plaats heaters

Verhoog de temperatuur op jouw dakterras of balkon door heaters te plaatsen. Zo kun je in de wintermaanden ook rustig een boekje lezen op die fijne tuinstoelen van Kees Smit.

2. Gezellige aankleding is key

Je terras aankleden doet al heel erg veel. Ga een dagje met de geliefde naar een tuincentrum of bouwmarkt en scoor daar mooie accessoires die jouw balkon helemaal warm en af maken. Denk aan leuke lampjes, een balkonbar en heel veel kleedjes en kussentjes om jouw tuinbankje mee aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan wol en teddy stof, helemaal hip nu en geeft meteen een warme uitstraling. En vergeet de fleece dekentjes niet.

Zó geniet je ook in de winter van je balkon

3. Winterharde Planten

Trouw schreef het al, een balkon hoeft in de winter niet troosteloos te zijn. Er zijn voldoende planten, bomen en struiken die in de wintertijd in een pot geplaatst kunnen worden op het balkon. Denk bijvoorbeeld eens aan een klimop, laurier of kerstroos? Stuk voor stuk prachtige planten die in de winter perfect staan op jouw balkon of dakterras. Bekijk bijvoorbeeld eens de 8 winterharde potplanten voor op jouw balkon of dakterras.

4. Verlichting is key

Ik gaf het hierboven al aan, maar om het toch even extra te benadrukken: zorg voor verlichting. Een streng met lampionnetjes, kerstverlichting om de reling heen gebonden, kandelaren, geurkaarsen, kleine sfeerlampjes. Allemaal perfect om op jouw winterbalkon te plaatsen. Kleine investering, met een groots resultaat. Misschien vind je deze do-it-yourself kerstschilderij ook nog wel leuk. Je zou het schilderij kunnen impregneren zodat hij ook voor buiten geschikt is.

5. Kunstgras maakt gezellig

Met kunstgras op je balkon ligt je terras er de hele winter stralend bij. Gooi er een buitenkleed bij op en je hebt een soort woonkamertje op je terras gecreëerd. Geeft een veel warmer gevoel dan die kille betonnen vloer.

Zó geniet je ook in de winter van je balkon

6. Een overkapping houdt je droog

Nu heb ik zelf een balkon boven mij, dus ik heb al een soort overkapping. Maar stel, jij woont op de bovenste verdieping of je hebt een dakterras in plaats van een balkon, dan is een overkapping ook nog de moeite waard. Een overkapping zorgt er namelijk voor dat je lekker droog kunt zitten en beschut je ook meteen tegen gure wind.

Genoeg stof dus om over na te denken en genoeg taken die je op je lijstje kunt schrijven om jouw balkon of dakterras winterklaar te maken. Enjoy en mocht je extra tips hebben, let me know! Liefs, Cassandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.