Kerst DIY | Kerst schilderij met LED verlichting

Net als vorig jaar heb ik ook dit jaar weer een leuke kerst DIY voor jullie gemaakt! Een toffe Kerst schilderij met LED-verlichting. Iedereen kan wel een kerstboom tekenen en dan is het ook niet heel lastig om er wat verf op te kwakken, geef niet te snel op. Je kunt een echte boom schilderen of gewoon alleen de omtrek. Wees creatief en kijk wat er bij de kleuren van je kerstboom past.

Benodigdheden voor het kerst schilderij met LED verlichting

 • Canvas grote naar keuze
 • Kwasten
 • Potlood
 • Acryl verf
 • Glitters (optioneel)
 • LED snoer
 • Batterijen
 • Mes of schaar (optioneel)

Kerst schilderij

Hoe maak je dit kerst schilderij

Beschilder de canvas met een achtergrondkleur naar keuze. Vergeet de randjes niet mee te nemen! Je kunt beginnen met een verfmengsel van rood/geel/wit en daar de hele achtergrond mee bedekken. Gebruik hiervoor behoorlijk wat water. Hierna kun je, met een mengsel van blauw/rood en een klein beetje zwart, alleen de bovenkant van je canvas beschilderen. Zo krijg je het idee van een ondergaande zon. Laat de achtergrond goed drogen.
Kerst schilderij

Op de horizon kun je wat bomen ‘suggereren’ met de zelfde kleur van de donkere blauwe lucht. Met een wat donkere kleur kun je iets verder naar voren wat kerstboom figuren schilderen. Laat deze even drogen.

Met blauw en wit kun je nu de sneeuw schilderen. Gebruik ook wit om de bomen te besneeuwen, laat de sneeuw voornamelijk van 1 kant komen. Gebruik in de schaduwkant van de boom wit met een beetje blauw.

Wanneer de verf is gedroogd kun je met wat verf of een potlood een schets van de kerstboom maken op het canvas. Maak op dezelfde manier de grotere boom op de voorgrond. Maak met wat gezellige kleuren van stipjes in de boom. Schilder op de lege plakken wat gras en een hekje.Kerst schilderij

Denk je dat dit iets te hoog gegrepen is voor je? Schilder gewoon een leuke boom of een abstracte vorm van een kerstboom. Je kunt dit natuurlijk ook met je kindje doen wanneer hij wat ouder is.

Laat de verf goed drogen voor je verder gaat.

Je kunt gaatjes in het canvas maken die groot genoeg zijn voor de LED lampjes. Steek de lampjes door de gaatjes.. Maar je kunt ze ook gewoon op de achterkant plakken.

Kerst schilderij

Eindresultaat Kerst schilderij met LED-verlichting

En zo komt je kerst schilderij er dan uit te zien.

Kerst schilderij

 

One thought on “Kerst DIY | Kerst schilderij met LED verlichting

 • Riet Van Der Stelt says:

  Erg mooi heb hem ook geschilderd, maar ik weet niet wat ik voor verlichting moet kopen voor achter het schilderij, graag uw mening. Vriendelijke groet van Riet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.