5 Badkamer tips voor een oase van rust

Op de slaapkamer na, is de badkamer de ruimte in je huis waar je de dag start en eindigt. Dus dan wil je wel dat de ruimte een oase van rust uitstraalt. Het mooiste is wanneer de badkamer een soort spa-gevoel geeft zodat je je echt even helemaal kunt overgeven aan het moment. In dit artikel geef ik je aantal handige tips om je badkamer om te toveren in een oase van rust. En nee je hoeft echt niet een complete badkamer make-over te bewerkstelligen. Tenzij je natuurlijk nog een nieuwe badkamer ontwerpen wilt, maar ook dan heb je iets aan deze tips!

Less is more

Ik ben dol op accessoires, ze maken een ruimte gezellig en af. Maar wanneer je streeft naar een oase van rust, kunnen woonaccessoires in een badkamer nogal afleidend werken. Less is more. Laat ze weg of werk met grote objecten in plaats van kleine snuisterijen.

Dispensers

Ik ben nogal fan van dispensers. Voor zeep, shampoo, tandpasta en andere verzorgingsproducten zoals bijv shampoo of bodywash. De manier van presenteren kan je badkamer maken of breken. Ik hou van rustige verpakkingen, maar ik gebruik ook merken met felle kleuren, iets wat geen rust toevoegt aan een badkamer. Mijn oplossing is dus kiezen voor mooie dispensers die op elkaar aansluiten. Alles ff overgieten, die lelijke verpakkingen weggooien and you’re done! Hallo rustige badkamer. Hallo oase van rust.

Organize that shit

‘T is niet de allerleukste klus, oké voor mij wel, maar wel noodzakelijk wanneer je een rustige badkamer wilt creëren. Opruimen en organizen. Ga alle kastjes in de badkamer bij langs. Haal ze helemaal leeg, maak schoon, sorteer in 3 stapels: weggooien, bewaren, andere plek/ruimte. Wees hierin streng voor jezelf. Alle producten die je zeker al een jaar niet hebt aangeraakt mag je wegsmijten, ja hier zit namelijk ook gewoon een houdbaarheidsdatum op.. Is deze overschreden, dan kan het zijn dat je huiduitslag kunt krijgen van de producten. Wat er vervolgens overblijft, zoals een, elektrische tandenborstel, haarborstel en accessoires etc) kun je onder verdelen in rieten manden, leuke kunststoffen bakken en weer achter gesloten deuren neerzetten.

Met deze tips creëer je in de badkamer een oase van rust glazen douchewand schoonmaken

Serene kleuren

Omdat ik van rust houd in mijn interieur, heb ik een aardig sober kleuren palette in huis, dit trek ik ook door in de complete badkamer. Creme kleurige tegels aan de muur, antraciet tegels op de vloer en onze badkamermeubels zijn zwart/bruin. Doormiddel van accessoires en planten voeg ik kleur toe aan de badkamer. Denk hierbij aan een rieten wasmand, een zwart metalen trapje waar de handdoeken aan kunnen hangen en mooie smoked zwart glazen potjes met een goudkleurige deksel voor wattenstaafjes, tampons en watjes. Door de gouden deksel, geeft het meteen ook een luxe uitstraling aan de badkamer. Een naadloze gietvloer kan ook prachtige zijn en zorgt direct voor een rustige badkamer.

Kies voor groen

Door het toevoegen van planten creëer je meteen een rustige, maar warme omgeving in de badkamer. Wanneer je geen groene vingers hebt kun je natuurlijk ook kiezen voor mooie nep planten. Die vragen geen verzorging, behalve dat je af en toe ff de stof eraf spoelt, maar dat kan prima onder de douche. Liever wel echte planten? Kies dan bijvoorbeeld voor de volgende 8 planten, die kunnen goed gedijen in een badkamer:

  • Lepelplant
  • Aloe vera
  • Klimop
  • Bamboo
  • Drakenplant
  • Varen
  • Graslelie
  • Vrouwentong / Sanseveria

Heb jij ook planten in de badkamer? Of misschien nog mooie aanvullende tips om een oase van rust te creëren in de badkamer? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

One thought on “5 Badkamer tips voor een oase van rust

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.