Creeer je eigen home spa in de badkamer

Je hoeft niet meer de deur uit naar een spa om lekker tot rust te kunnen komen. Thuis kun je ook prima je eigen home spa creëren. Mocht je benieuwd zijn hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Ik geef je een aantal simpele tips om jouw badkamer om te toveren tot een super de luxe home spa.

Regendouche

In Nederland zie je tegenwoordig steeds meer badkamers met een regendouche. Toch wel echt een luxe product. Geeft meteen een soort spa-feeling. Ook onze badkamer is voorzien van een regendouche, genieten! Maar nu heb ik een zwarte regendouche met een bijpassende bijpassende thermostaatkraan gezien en ben ik tot over mijn oren verliefd!

Ideale badkamer Creeer je eigen home spa in de badkamer

Kies voor eenheid

Ook in de badkamer geldt: hoe meer eenheid, hoe meer jouw badkamer in balans is en jou een rustgevender gevoel kan geven. Door de muren van de badkamer met witte tegels te bekleden zorg je voor een rustige basis. Mocht je van de stoere en industriele uitstraling houden, dan kun je bijvoorbeeld antraciet kleurige tegels combineren met lichtgrijze badkamermeubels. Robuuste zwarte badkamer look afmaken? Voeg een matzwarte kraan en wat betonnen accessoires toe. Voila!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wan

Een mooie spiegel mag in de badkamer niet ontbreken. Een spiegel heeft niet alleen praktische doeleinden, maar zorgt er ook voor dat de ruimte optisch groter lijkt. Maak een mega statement door een XXL spiegel in de badkamer te hangen. Wil je een meer speelse look, dan kun je kiezen voor een mix van kleine, vintage spiegeltjes.

Mini-spa met vrijstaand bad

Sinds we in ons huidige appartement wonen hebben we helaas geen bad meer. Ik vond dat zo ontzettend lekker; even een avondje badderen, netflix aan, kaarsje aan, maskertje op je kop. Heerlijk! Niets zo fijn als een avondje badderen in je eigen home spa. Het allermooiste is een vrijstaand bad, daar kun je zo lekker diep in weg zakken. Het geeft ook zo’n luxe hotel gevoel. Mooie plant ernaast, een nisje met wat kaarsjes. Ik zie dit wel zitten hoor.

Creeer je eigen home spa in de badkamer koffie scrub roos cosmetics momambition

Stoombad nemen

Wil je echt ff in de selfcare-flow komen, dan kun je na het reinigen van de huis, een stoombad voor je gezicht nemen. Waarom? De hoge temperatuur versnelt de bloedsomloop waardoor er meer zuurstof in het bloed gepompt wordt. Dit komt uiteindelijk ook terecht in je hersenen en zorgt voor een fitter gevoel. Door de hitte worden je porien ook geopend, waardoor je sneller van afvalstoffen af bent.

Hoe je zo’n stoombad maakt? Easy peasy:

  • Vul een kom met kokend water
  • Voeg etherische olie toe (bijvoorbeeld rozenolie) of een andere aromatische melange.
  • Ga met je hoofd boven de kom hangen met een handdoek over je hoofd en doe dit tien minuten.
  • Na afloop heb je een brandschone huid met open poriën waardoor de huid smeersels sneller opneemt.

Scrubben & smeren

Na het stomen is het tijd om te scrubben. Scrubben heeft als voordeel dat je alle dode huidcellen verwijdert waardoor die grauwe gloed verandert in een healthy glow. Maak de huid licht vochtig en breng de scrub vervolgens aan met ronddraaiende bewegingen. Werk altijd van binnen naar buiten zodat de bloedcirculatie ook een boost krijgt. Breng vervolgens een voedend masker aan op je gezicht en hals die je laat intrekken tijdens je baddersessie. Voel je dat ultieme home spa gevoel al?

Enjoy! Liefs, Cass

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.