Dillema | Een auto, een fiets of misschien wel een bakfiets?

Wat nu? Een auto of een goede fiets? of misschien wel een bakfiets? 

Onlangs hebben we de tweede auto verkocht. Hij stond al een jaar (!) te koop en plots was hij in 2 dagen weg. Het was een prachtige auto ondanks dat hij al wat paaltjes van heel dichtbij had gezien. Maar hij was enorm zwaar en dus hysterisch duur in de wegenbelasting. Ook was ie niet heul erg zuinig. We hebben hem destijds gekocht toen ik dagelijks een stuk moest rijden naar mijn werk. Stiekem was ik een tikkie verliefd op die auto. Een oneindige kofferbak, startte altijd en lag als een huis op de weg. Hiervoor had ik van die echte broodroosters op wielen als ze me maar van A naar B brachten. een huppeldepup Matiz en een mooie rode en erg kleine Fiat sjenkisjento. Dus wat doen we nu?

Een auto, een goede fiets of misschien wel een bakfiets?

Aangezien we nu een huishouden zijn met 1 inkomen en een geld vretend monstertje moeten we een beetje opletten waar het geld heen gaat. Om dan een auto voor de deur te hebben staan die €120,- in de maand kost waar ik misschien 3 keer in diezelfde maand mee rij. Om de lasten laag te houden haalden we onze onderdelen altijd bij :www.besteonderdelen.nl. Maar ik heb nog nooit zonder auto gezeten gelukkig. Ik ben jong gaan werken en zodra ik weekend en nachtdiensten ging draaien heb ik een auto gekocht.

Vervoerloos

Maar daar zit je dan, vijf dagen per week zonder vervoer. Ik ben gedoemd overal heen te lopen. Gelukkig woon ik dicht bij het dorp en vind ik lopen niet heel erg. Het is wel ernstig tijdrovend om overal heen te wandelen en met slecht weer ben ik liever zo kort mogelijk buiten. Ergo conclusie er moet een vervoermiddel komen voor deze mama, hier volgen mijn opties.

Auto

Ja verrassende optie, een auto. Het is gewoon erg makkelijk om er een voor de deur te hebben staan, maar wellicht ook een beetje overbodige luxe. Dit omdat ik die auto waarschijnlijk heel erg weinig zal gebruiken. Voorheen gebruikte ik de auto om naar mijn moeder te gaan, die woont 12 km verderop. Soms wilde ik ook wel eens met de auto de boodschappen doen als ik een erg slechte dag had en liever niet wilde lopen. Helaas betaal je ook gewoon voor een stilstaande auto, is dit het waard?

Fiets

Als andere optie kan ik natuurlijk een goede fiets kopen. Zitje voorop voor de baby en een sleurbuggy achterop. Prima optie maar mocht ik het in de bol krijgen om naar mijn moeder te fietsen dan kan de hond weer niet mee. Ze word al een dagje ouder en als ik op honden tempo moet fietsen dan mag ik wel een week van te voren vertrekken.

Bakfiets

Tegenwoordig is het straatbeeld gevuld met bakfietsen, dat lijkt mij ook wel wat. Dan wel een elektrische bakfiets want ik ben chronisch ziek en wil ook nog wel vooruit komen met de boodschappen erbij. Pluspunt is ook dat er ook een bakfiets met drie wielen bestaat, zo kan de hond naast de bakfiets zonder dat ze ons om kan trekken. En mochten we dan naar Oma gaan dan kan ze, als ze moe is, bij de bakfiets in. We hebben een mega garage dus hij kan gewoon droog staan.

Maar wat een boel merken en meningen, we zien door de bomen het bos niet meer. Wellicht eerst maar even een proefritje plannen om te kijken of ik überhaupt wel op zo’n bakfiets kan fietsen.

Wat voor een vervoersmiddel hebben jullie voor de deur staan?

One thought on “Dillema | Een auto, een fiets of misschien wel een bakfiets?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.