De vloek van Social media en mom shaming

Ik walg ervan, kotsen moet ik ervan! Ik voel soms ook plaatsvervangende schaamte. Hoe durf je echt? Je kunt je social media tijdlijn niet doorscrollen zonder negatief virtueel gekots van mensen.

De vloek van social media

Een tip van Flip: Lees je prachtige vaak super goede genederlandsde reactie even na in plaats van direct op enter te rammen. Wellicht kun je nog even wat voutjes verbeteren en punten op de juiste plaats zetten. Dat geeft je ook gelijk even de tijd om er heel even over na te denken.  Hmm kan de persoon waarop ik reageer iets met deze reactie? Of: Zou ik dit ook zo tegen mijn partner/ouders/kindje zeggen? Waarschijnlijk niet. En zo wel dan krijg je waarschijnlijk een ram tegen je harses. Uiteraard hoef je het echt niet overal mee eens te zijn maar het kan ook anders! Graag wil ik die onnadenkende mensen die veilig achter hun toetsenbord zonder consequenties hun mening op social media slingeren meenemen naar het volgende puntje.

Mini Cursus Opbouwende Kritiek:

Wattes? Ja opbouwende kritiek. Er zijn weinig mensen die nog weten hoe dat moet daarom even een spoedcursus:

Korte cursus opbouwende kritiek op social media:

  1. Begin met iets positiefs! Er is altijd wel iets positiefs te zeggen, ALTIJD!
  2. Blijf kalm en houd je eigen emoties en gevoelens erbuiten.
  3. Gebruik een passende emoticon
  4. Vermijd negatief taalgebruik. Dingen als “jij doet dit” of “jij bent zo” kun je beter vermijden. Gebruik liever “ik vind”.
  5. Zorg dat je iets zegt waar de ander wat mee kan! Zeg bijvoorbeeld niet tegen een chronisch ziek persoon dat ze gewoon ff een baan moet zoeken als ze geld nodig heeft. Dat helpt niet.
  6. Typ geen heel lul verhaal, niemand die het gaat lezen. Weet wanneer je moet stoppen.

Moet makkelijk kunnen denk ik zo.

Mom shaming

Een hot item tegenwoordig en ik snap het niet. Als je een mede moeder zo kei hard kan be- en veroordelen moet je echt even kritisch naar jezelf gaan kijken. Want jij bent fantastisch en hebt nog nooooooit een fout gemaakt met je kinderen? Dacht het ook niet nee. Je kunt het tegenwoordig gewoon niet meer goed doen als moeder. Borstvoeding in het openbaar? Getver. Flesvoeding in het openbaar? Tss ze geeft niet eens borstvoeding… WAT?? Laten we elkaar gewoon tips geven in plaats van elkaar af te zeiken!

Zo dat was mijn frustratie in het kort.

Erger jij je wel eens aan reacties op Social media? Of heb je wel eens zo’n niet helpende reactie gekregen?

 

2 thoughts on “De vloek van Social media en mom shaming

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.