DIY | In 5 stappen zelf aardappel stempels maken

In dit artikel laat Joyce van Joyfromjoyce je met een handige DIY in 5 stappen zien hoe je zelf aardappel stempels kunt gaan maken. Kijk en knutsel je mee?

Elk kind is gek op stempel!

Welk kind is  nu niet gek op stempelen? De zoon van Joyce vindt het in elk geval wel super leuk om te doen, maar vaak wil hij iets stempelen wat zij dan niet als stempel in huis heeft. En wat hebben we eigenlijk altijd wél in huis?! Juist, aardappelen. Van aardappelen kun je heel gemakkelijk zelf stempels maken met jouw eigen favoriete patroon of vorm erop.

Benodigdheden om aardappel stempels te maken:

  • Aardappelen
  • Aardappelschil mesje
  • Acrylverf
  • Papier

DIY Aardappel stempels

 

En zo maak je deze leuke stempel DIY in 5 stappen

  1. Snijdt de aardappelen doormidden

  2. Teken dun met een schilmesje het vormpje in de aardappel. Je kunt een patroon maken, maar je kunt ook een vormpje erin teken.

  3. Zorg ervoor dat het patroon of de vorm goed zichtbaar wordt. Het is de bedoeling dat je er een soort 3 D effect creëert op de aardappel zodat je er goed mee kunt stempelen. Dit doe je door de randen er om weg te snijden.

  4. Doe wat verf op een bordje en laat je kind(eren) stempelen met de aardappelen.

  5. Je kunt dit ook doen met textielverf op bijvoorbeeld een canvastas, t-shirt, theedoek, hydrofiele luier. Eigenlijk op alles!

DIY Aardappel stempels

Tip!

Naast een aardappel kun je er ook voor kiezen om een schoonmaaksponsje te gebruiken. Super handig! Een schoonmaaksponsje kun je namelijk ook in een vorm knippen én die kun je vaker gebruiken. Een aardappel kun je helaas maar kort gebruiken, daarna word hij zacht en kun je hem beter weggooien.

Ook kun je stickers gebruiken. Stickers? Ja zeker stickers van foam kun je bevestigen op een kurk, of een stukje hout of een dopje van een flesje en dan even in het verf dippen en stempelen maar.

DIY Aardappel stempels

DIY Aardappel stempels

Genoeg manieren dus om te stempelen..

Voor wie ga jij een mooie stempel kunstwerk maken?

Meer leuke diy’s van Joyce bekijken? Kijk dan snel op Joyfromjoyce.nl voor meer inspiratie!

3 thoughts on “DIY | In 5 stappen zelf aardappel stempels maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.